Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

4 okt 2013

League of Legends Season 3 World Championship

lol
E-Sports, dvs sporten att tävla i olika datorspel är en snabbt växande industri. League of Legends (utvecklat av Riot Games) spelas i lag, fem mot fem och alla tio spelare väljer en av drygt 100 olika hjältar och slåss sedan om vinst på spelplanen Summoner’s Rift.

Spelet är världens mest spelade med 1,3 miljarder speltimmar under juli 2011 – juni 2012. Spelarna börjar mer och mer bli som professionella idrottsmän, läs här om hur de nu kan få arbetsvisum i USA för att spela inom en proffsorganisation.

I två veckor har världsmästerskapen spelats i Los Angeles, USA och nu i helgen ska en vinnare koras. Sydkoreas bästa lag SK Telecom #1 möter Kinas kraftpaket Royal Club i en bäst-av-5-match där vinnaren tar hem otroliga 1 miljon dollar.

Finalen går av stapeln imorgon lördag 05:00 svensk tid och spelas live framför publik i den enorma stadion Staples Center, bl. a. hemmaarena för Los Angeles Lakers (NBA) och Los Angeles Kings (NHL). Biljetterna till evenemanget såldes slut på en timme. Se matchen genom olika medier här: Spelade matcher finns också att se på samma hemsida.

Tiderna för livesändningar här i Europa är kanske inte de bästa, men kort efter alla matcher laddas de upp på Riot Games Youtube-kanal så att du kan se matcherna när det passar dig.

Inlagt av gästbloggare Maximilian

Kommentarsfältet är stängt