Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

25 feb 2011

Let’s Zumba!

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=qwVdBH4vjLU’]

Suget efter dansinspirerad träning håller i sig och höstens största fitnessfluga Zumba, som idag erbjuds på de flesta träningsanläggningar förutspås även bli en av de hetaste träningstrenderna 2011.

Dans som träningsform har de senaste åren exploderat och blivit mycket populärt. De flesta gym erbjuder idag någon slags form av dansklasser som gruppträning. Det kan vara alltifrån dans aerobics med olika stilar och aerobics steg, till afrikansk dans med kraftfulla rytmer.

Zumba är en latininspirerad dansform med passionerade salsarytmer och uttryck som dansas till bland annat musikgenrerna salsa och merengue. Dansen är skapad av koreografen Alberto “Beto” Perez under mitten av 1990-talet och den blev snabbt väldigt populär, först i Colombia och nu i hela världen. Det är en festlig och rolig dansform där man knappt känner att man faktiskt tränar. Det är bara att släppa loss och ha kul!

Gillar du dans? I så fall borde du helt klart testa på!

Zumba inspirerade pass kan du hitta på friskvårdskedjorna Sats, Sportlife samt  Friskis och Svettis. Passen är dock ofta fullbokade så det gäller att komma dit i god tid om man inte har möjlighet att boka passet i förväg. Tycker man däremot inte om att gå på gruppträning kan man istället dansa Zumba hemma då man nu kan beställa Zumba Fitness på DVD. Finns även att köpa hos Aftonbladet webbshop.

Inlagt av gästbloggare Louise Richardson

Foto: Flickr
Film: You tube

Ännu en fluga lär vara på väg: Burlesque-workout
På tal om dans och dans – tidigare har vi skrivit om dansande Matt på Plyhmbloggen – livsbejakande och en härlig story!

Kommentarsfältet är stängt