Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

8 okt 2014

Maris bloggtips: Hitta fler läsare

Solrosor Viviers

ALLA som bloggar vill ha fler läsare. Jo, så är det :-). Hur gör du då för att hitta fler läsare som gillar det du skriver och stannar kvar en längre tid? Jo, så här:

Var tydlig med syftet med din blogg
Om din bloggtitel inte säger exakt vad din blogg handlar om, skriv en underrubrik, en tagline (länka till bloggtipset om inriktning), som visar det. Se till att det finns något sätt för en ny läsare att snabbt få en bild av vilken typ av blogg de står i begrepp att läsa. Om du är tydlig får du lättare läsare som tänker som du.

Bygg nätverk i olika intressegrupper
Det finns intressegrupper, mötesplatser på nätet eller websidor för nästan vartenda ämne. Gör en lista över websajter som delar ditt intresse. Dessa kan bli en riktigt bra källa för att hitta nya läsare.

Att jobba med Facebook och Twitter är naturligtvis också bra. Fotosajten Flickr kan vara ett sätt att genom foton få kontakt. Har du tillräckligt bra foton på din blogg kan du lägga upp dem på Flickr och på Flickrs olika grupper. Där kan du också göra reklam för din blogg och på så sätt få mer trafik dit.

Pinga din blogg
Och lägg in den på sajter som lyfter fram den när du skrivit ett inlägg. Se till att din blogg hamnar i rätt kategori.
Några exempel: bloggportalen.se, bloggtopplista.com, twingly.com, nyligen.se.

Kommentera
Lämna kommentarer på andra bloggar. Kommenterar du kommer de att kommentera på din blogg. Vips är kontakt etablerad. Sedan gäller det att inte sluta kommentera, de flesta bloggare vill ha fler kommentarer för att fortsätta gå in på din blogg.

Skriv om någon annan
Någon gång då och då, kanske en gång i månaden, kan du satsa på att skriva om någon annan. Du kan intervjua en annan bloggare som skriver om liknande frågor, men som kanske har en lite annorlunda läsekrets.

Här hittar du en artikel från tidningen Skriva där kända bloggare ger tips om hur du får fler läsare till din blogg.

Foto: Mari Dahl

Inlagt av: Mari Dahl

Kommentarsfältet är stängt