Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

5 nov 2014

Maris bloggtips: Nätverka och gästblogga

Spindeln i nätet2

Att nätverka och gästblogga eller använda en gästbloggare är ett superbra sätt att öka trafiken till din blogg. Men se till att du själv är den som tar initiativen. Då kan du styra både när det ska ske och innehåll. Det är du som ska hålla i trådarna.

Du kan också enkelt dela med dig av dina blogginlägg på andra sociala medier, till exempel på Facebook, Twitter, Flickr eller Instagram. Då får hela ditt nätverk tillgång till dina blogginlägg.

Erbjud dig att blogga
Att gästblogga är ett bra sätt att hitta fler läsare. Erbjud dig att blogga på en blogg du tycker stämmer överens med dina intentioner. Eller erbjud en bloggare att gästblogga hos dig. Antingen kan ni gästblogga hos varandra i ett givet schema eller då och då.

Korsmarknadsför
Vill du inte gå så långt som att gästblogga kan du istället korsmarknadsföra med en annan bloggare, det vill säga du marknadsför hens inlägg då och då och hen gör detsamma för dig.

Bloggar du gillar
Ett mycket enkelt sätt att nätverka är att lägga upp dina favoritbloggar i din blogg som en bloggrulle under rubriken: Bloggar jag gillar. Kommentera sedan på de bloggar du lagt upp. Då ökar sannolikheten för att de ska lägga upp din blogg i sin bloggrulle.

Nätverka kontinuerligt
Gör någon form av nätverkande varje vecka. Långsamt men kontinuerligt arbete blir mycket till slut.

Läs mer om sociala nätverk här.

Foto: Mari Dahl

Inlagt av: Mari Dahl

Kommentarsfältet är stängt