Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

15 mar 2012

Marknadscheferna – nätverkande på flera ben

Hallå där! PeO Axelsson, VD hos Marknadscheferna

Berätta! Vad är Marknadscheferna egentligen?

– Marknadscheferna är ett nätverk för marknadschefer och marknadsansvariga som vill utbyta erfarenheter med varandra för att utvecklas i sina roller.

Vad är det ni jobbar med?

– Vi anordnar event och aktiviteter för våra medlemmar för kompetensutveckling och nätverksbyggande. Dessutom distribuerar vi 3 ggr om året  magasinet MC till cirka 5000 marknadsansvariga i Västsverige samt till ytterligare 3.500 i sydsverige. Förutom detta erbjuder vi rekryteringstjänster och snart även Matchning – där vi matchar köpare och säljare av marknadsrelaterade tjänster.

Hur fungerar medlemskapet?

– För att bli medlem i nätverket måste du gå med i Marknadschefernas regionala Facebookgrupper som fungerar som ett klubbrum där vi lägger upp information och inbjudningar till våra olika event. Det kan vara alltifrån seminarier till halvdagskonferenser och andra aktiviteter. Medlemskapet är kostnadsfritt men kravet är att du måste vara marknadschef eller marknadsansvarig i din organisation.

Hur tjänar du pengar på nätverkandet?

– Halva verksamheten är av ideell karaktär med fritt medlemskap och med fria aktiviteter. Dessa kompletteras sedan med kommersiella projekt. Det är rekrytering av marknadschefer, upphandlingshjälp för marknadschefer, pappersmagasinet MC Marknadscheferna och en del ytterligare projekt.

Hur kom du på idén att skapa nätverket?

– Jag fick idén när jag arbetade som marknadschef på Stena Line. Jag såg då ett behov av att träffa andra marknadschefer, som jag kunde diskutera och utbyta erfarenheter med. Så jag startade en Facebook-grupp i juni 2009. I oktober samma år hade gruppen 60 medlemmar, för ett år sedan cirka 350 och idag är drygt 1100 personer med i vårt nätverk.

Kul! Och vad har du för mål?

– Under förra året startade vi upp en ny grupp i Malmö. Mitt mål för 2012 – 2013 är att säkra nätverket i Malmö och etablera samma koncept även i Stockholm. Därefter skulle jag vilja sprida det vidare till övriga Norden genom någon form av franchisekoncept!

Det visste du inte om PeO_

Är du marknadschef/marknadsansvarig och vill gå med i Marknadschefernas Facebookgrupp? Nedan kan du gå in och anmäla ditt intresse!

Marknadscheferna Göteborg/Väst

Marknadscheferna Stockholm

Marknadscheferna Malmö/Syd

Mer info om Marknadscheferna finns på hemsidan alt på MyNewsdesk!

Inlagt av: Birgitta

Foto: MyNewsDesk

Kommentarsfältet är stängt