Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

13 jan 2011

Mästerkocken Per Morberg


Visst är det buttra, charmiga naturbarnet Per Morberg ett fenomen. Inte minst ett PR-fenomen. För det är ju så tacksamt med människor som sticker ut. Sådana man antingen älskar eller hatar. Och så är det förstås tacksamt när man dessutom har ett antal färdigheter att visa upp. Sedan skadar det ju inte heller att personen ifråga verkar ha näsa för affärer också.

Igår kväll hade 4:ans nya serie ”Sveriges Mästerkock” premiär. Där agerade Per Morberg, Leif Mannerström och Markus Aujalay domare som smakar och dömer. Genom auditions runt om i Sverige ska man vaska fram fjorton lovande talanger som sedan ska tävla ch laga mat i rutan under våren. Bra positionering inte minst för juryn.

Tidigare har Per visat upp sina matlagningsfärdigheter i ett eget TV-program ”Vad blir det för mat”. Han har skrivit flera böcker och till våren kommer första numret av en egen tidning – Magasin Morberg om jakt, mat och kultur.

Per har även designat bl a en fantastisk grillhäll (finns på Grillbutiken  för det facila och nu reducerade priset av 19.990:-) och under hösten lanserades en garderob med exklusiva jaktkläder. Vill man glädjas åt Per i det egna köket har jag ryktesvägen hört att ett besök av mästerkocken kostar 120.000:- . Men vill man ha det bästa så….

Jobbar Per med egen PR? Eller finns det någon god bakomliggande rådgivare ? Ja, inte vet jag, men snyggt förpackat är det i alla fall! Och timingen är inte heller fel!

Film: You Tube   – här lagar Per hamburgare på sitt mustiga sätt
Inlagt av Birgitta Plyhm 

På Pers hemsida finns en hel del trevligt.
Och i somras var han sommarpratare i P1.
Alex Schulman gillade ”Sveriges Mästerkock”
Läs om när Per jagar och lagar i Sydafrika

Uppdatering: Höga tittarsiffror visade på stort intresse (Dagens Media)
Uppdatering 20110121 – Stort intresse för Per Morbergs tidning
Och tredubblad omsättning är ju inte heller fy skam!
Uppdatering 20110211 – Hyr Per med RUT-avdrag!
Uppdatering 20110304 – Mer Morberg i TV4! och Morberg tillbaka med nytt matprogram!

Kommentarsfältet är stängt