Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

16 jan 2017

Mer om vårt pro bono-projekt med Mercy Ships

Bild från när Birgitta besökte sjukhusfartyget Africa Mercy i Madagaskar, våren 2016. © 2016 Mercy Ships, Photo Credit Ruben Plomp;

Förra veckan hade vi uppstartsmöte för 2017 med Mercy Ships – organisationen som ombord på sitt sjukhusfartyg hjälper de fattigaste människorna i världen med gratis sjukvård. I drygt två och ett halvt år har vi varit PR-ansvariga för den svenska organisationen, ett uppdrag vi gör pro bono, dvs utan betalning. Och ett uppdrag som känns extra bra i hjärtat.

Vi inledde vårt arbete med att skapa en struktur kring den externa kommunikationen och sedan har vi framför allt fokuserat på att lyfta fram svenska volontärer i media på olika sätt. Hör t ex denna radiointervju med volontären Josefin Tapper.

Det blåser nya vindar kring svenska Mercy Ships och nu i början av januari åkte Anneli Persson, tidigare Sverigechef till Benin i Västafrika, där fartyget just nu är beläget. Hon ska arbeta som volontär ögonsjuksköterska och vara med och bygga upp den landbaserade ögonkliniken. Anneli är en av de mest passionerade människor vi mött, hon brinner för att göra gott för andra och det är hennes femte resa till fartyget. Annelis tjänst som Sverigechef tas nu över av Tomas Fransson, tidigare chef inom Volvo-koncernen som gjorde en radikal och spännande livsförändring när han valde att byta yrkesbana. Även Tomas visar ett sant och genuint intresse för att göra gott och skapa mening. Mycket inspirerande!

Mercy Ships gör ett enastående arbete och det är något vi verkligen vill lyfta fram och uppmärksamma. På deras Facebook-sida kan man följa vad som händer på fartyget, ta del av livsöden med lyckliga slut och även få små glimtar från de svenska volontärerna ombord. På hemsidan kan man läsa mer om hur man kan bidra, t ex genom att bli månadsgivare. Är du intresserad av att själv vara volontär så söker de allt ifrån sjukvårdspersonal till maskinister och restaurangpersonal.

Inlagt av Ann-Sofie Johansson

Kommentarsfältet är stängt