Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

2 okt 2011

Midnatt i Paris

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=BYRWfS2s2v4′]

Är du sugen på lite biomys i höstmörkret? I så fall kan vi varmt rekommendera Woody Allens nya film Midnatt i Paris.

Filmen handlar om huvudpersonen Gil (Owen Wilson) och hans fästmö Inez (Rachel McAdams) som åker på semester till Paris tillsammans med Inez föräldrar. Gil blir tagen av stadens charm och ser den som en perfekt plats att hämta inspiration från som författare. Hans fästmö och hennes föräldrar är däremot inte alls lika förtjusta varken i både Paris eller Gils romanskrivande.

I stället för att följa med sin fästmö ut och dansa en kväll promenerar Gil ensam på Paris gator och drömmer sig bort till början av 1900-talet. Hans dröm går i uppfyllelse då han vid midnatt plockas upp av en gammal Peugeot som för honom tillbaka till 1920-talets Paris.

Gil får följa med till en fest där han möter många av dåtidens mest berömda författare, konstnärer och kompositörer. Han träffar dessutom Picassos okända älskarinna och blir blixtförälskad.

På ytan är filmen en humoristisk, nostalgisk och charmerande resa tillbaka i tiden,  men Allen har även lagt in en liten fundering över vikten av att leva i nuet. Filmen är definitivt också ett måste för alla Paris-älskare!

Här kan du läsa mer om filmen:

Artikel i SvD

Filmrecension i Dagens Nyheter

Filmrecension i GP

IMDb

SF Bio

Inlagt av: Gästbloggare Louise Richardson

Video: IMDb

Kommentarsfältet är stängt