Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

28 sep 2009

Minnesatleterna har åkt hem

Idriz Zogaj i GP

Under hela lördagen tävlade sjutton minnesatleter från sju länder i SM i Minne/Swedish Memory Open. Det gällde att på tid och fördelat på tio olika grenar memorera bl a ansikten/namn, kortlekar, binära tal (0 och 1) och fiktiva händelser/årtal.

Florian från Tyskland direktbloggade under tävlingsdagen: http://memory-sports.com/2009/09/26/live-report-swedish-open/.

Mattias Ribbing från Stockholm blev bäste svensk medan tyske Johannes Mallow (5:a på världsrankinglistan) tog hem totalsegern.   Bl a memorerade Johannes en kortlek på otroliga 1:06! Idriz Zogaj, orförande i Svenska Minnesförbundet kvarstår som bäst rankad svensk.

För egen del har jag varit PR-ansvarig för SM i Minne, en fantastiskt kul uppgift. Det mediala genomslaget har varit alldeles överväldigande och det kanske inte är så konstigt. Det mesta är WOW-intressant, det var första gången tävlingen arrangerades i Sverige + det stora mervärde det innebär att kunna köra tester – speciellt live i radio och TV.

Jag hoppas fler får upp ögonen för de möjligheter det innebär att använda sig av minnesteknik. Det finns många appliceringsområden i vardagen. Och genom att träna kan ”vem som helst”  t o m bli minnesmästare. Kanske du finns anmäld när det blir SM i Minne nästa år!?

Läs mer: Plyhmblog; Mer uppmärksamhet för SM i minne;  Plyhmblog; Är du en minnesatlet? Testa!; Plyhmblog; Kan man tävla i minne? ; Kreafonbloggen; Event i Göteborg att minnas!

Foto: Plyhm / foto av Henric Lindsten i GP
Inlagt av Birgitta

Kommentarsfältet är stängt