Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

26 nov 2009

Morgonfika med den rosa tidningen

Tre av fyra DI-produkter

Tisdag morgon samlades ett antal morgonpigga (?) DI-prenumeranter på Storan i Göteborg för att höra om en tidning i förändring.

DI:s nytillträdde chefredaktör Peter Fellman berättade om satsningen på fem olika produkter: papperstidningen, di.se, DI Weekend, tidskriften Dimension och så DITV. Dessutom tog han upp beslutet att skilja på exponering via nät och papper. Det ska inte kosta något att läsa informationen på nätet, men å andra sidan ska den heller inte överensstämma med materialet i den tryckta upplagan. Runt om i världen löses den här problematiken på olika sätt. Det ska bli spännande att följa utvecklingen här!

För oss utanför 08-området var också beslutet om satsning på lokal närvaro runt om i landet en positiv nyhet.

Peter betonade även hur viktigt det är att behålla känslan av litet företag och att brinna för sin uppgift. Personligen vill han fungera som inspiratör och kan tänka sig att – så tävlingsmänniska han är – jobba på att bli en bättre förlorare.

Under morgonen hade vi också nöjet att lyssna på en av regionens mest framgångsrika entreprenörer, Jörgen Appelqvist, VD Gina Tricot, som hela sju gånger blivit Gasellföretag.

Gina Tricot startade för 12 år sedan och omsätter i år ca 2,3 miljarder kronor – vilken bedrift. Jörgen gav intervjuaren Lotta Edling, ny redaktionschef på DI en match med mycket raka och lite oväntade svar. En extra krydda i sammanhanget.

Med Jörgens målsättning ”att alltid vara/bli lite bättre” förstår man att han trots framgångarna inte slagit sig till ro och jag gillade också det kluriga ”att inte förändra såvida man inte kan förbättra, såvida man inte vill försämra”.

En lansering i Tyskland finns nu närmast på agendan. I gott sällskap med där redan befintliga H&M och IKEA. Lycka till!

DI:s initiativ till att möta sina läsare på hemmaplan uppskattas mycket. En träff (gärna med de lokala journalisterna Gerhard Larsson och Kim Lundin) då och då rekommenderas för utbyte av kontakter och idéer till gagn för båda parter. Gärna då också med lite mer tid för frågor och diskussioner!

Läs mer om problematiken nät-papper: amerikanska tidningar hotar att ev blocka Google.  Olika Betalningsmodeller som nyttjas runt om i världen, eller artikel hos Appelberg.

Gina Tricot är populär på bloggarna, på sajter som Pause.se;   och nyhetssajten inom mode SvensktMode.se;  
Läs även om delägaren Lennare Grebelius;  Victor Appelqvist – årets bästa marknadschef  år 2007;  och Han säljer det som kvinnor vill ha – om VD, bolaget och dess historia.

Foto: Plyhm
Inlagt av Birgitta

Kommentarsfältet är stängt