Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

4 mar 2016

Nästa stopp: Madagaskar!

Skärmavbild 2016-03-04 kl. 13.37.21Om några dagar är det dags för nästa spännande resa. Birgitta åker till Madagaskar för att besöka sjukhusfartyget Africa Mercy som ägs och drivs av den internationella välgörenhetsorganisationen Mercy Ships och som vi arbetat med under en längre tid. Mercy Ships är vårt pro bono-projekt och vi hjälper den svenska organisationen med PR och kommunikation. Ett fantastiskt uppdrag som vi brinner alldeles särskilt mycket för och nu ska vi då äntligen få se hur det fungerar i verkligheten!

I ca en vecka kommer Birgitta att besöka fartyget, som under sin tid i Madagskar hjälpt över 20 000 patienter. På schemat står bland annat rundvandring, besök på olika avdelningar och besök på mottagningscentret ”Hope Center” för patienter. Väl i Madagaskar kommer det också göras dagsutflykter till regnskogen och besök hos familjer som arbetar och utbildas på fartyget.

En viktig och betydelsefull resa, både för vårt uppdrag med organisationen men också rent personligt naturligtvis. Intrycken kommer bli många och starka och några kommer Birgitta, i mån av tid och internetuppkoppling att dela med sig av på bloggen under kommande vecka.

Birgitta åker tillsammans med bl a Per Westling, VD för Stena RoRo som just nu, i Kina och på uppdrag av Mercy Ships, bygger ytterligare ett fartyg som kommer fördubbla verksamhetens kapacitet. Nyligen var det kölsträckning för fartyget som kommer att bli världens största civila sjukhusfartyg. På Africa Mercy befinner sig också Pers dotter, Amanda Westling, medicinstuderande som gör volontärtjänst ombord. Amanda skriver en mycket bra blogg om sina upplevelser här.

Amanda Westling och Josefin Tapper, två av svenskarna som just nu är volontärer ombord. Bild från Amandas blogg.

Även Pascal Andréasson, marknadsansvarig Mercy Ships Sverige finns just nu på plats för att arbeta ombord under drygt tre veckor. Också han skriver kontinuerligt om sin vardag och alla fantastiska människor han träffar. Bloggen hittar ni här, mycket läsvärd!

dsc07465

Pascal Andréasson framför fartyget i Madagaskar. Bild från Pascals blogg.

Fortsätt häng med på bloggen och följ med på Birgittas resa.

Inlagt av Ann-Sofie

Kommentarsfältet är stängt