Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

25 feb 2016

”Nu döps Stenas nya bjässe”

PR

Skärmavbild 2016-02-24 kl. 11.03.41
… så löd rubriken när DIs korrespondent i Hong Kong seglade in i hamn med Stena Bulks nytillskott Stena Imperative – en kemikalie- och produkttanker på 183 meter och 50 000 dödviktston. Här kan filmen ses på DI play.

I slutet av januari levererades fartyget från varvet i Kina och den 26 januari var det dags för fartygsdop i Hong Kong, mitt i ett av världens tätaste handels- och finansdistrikt. För Birgitta var det åttonde (!) dopet i ordningen, de flesta på plats runt om i Asien och med övergripande ansvar för PR skrev vi pressreleaser, arrangerade intervjuer och koordinerade film och bildmaterial. Ett otroligt spännande uppdrag!

Från hotellets 116:e våning kunde man blicka ner på mångmiljonstaden med otaliga skyskrapor, slingrande motorvägar och hamnen med sitt myller av olika slags fartyg. En häftig stad, inte minst passande för ett fartygsdop av den här digniteten. Dopet hölls vid China Merchants Wharf och på plats var representanter för företagsledning, ägare, kunder, samarbetspartners och varvsrepresentanter från hela världen.
IMG_2381

I Hong Kong var det visserligen de kallaste dagarna på 59 år, och dessutom regnigt och blåsigt, men dopet blev ändå en väldigt lyckad tillställning.

Gudmor Kim Olsson, fru till Dan Sten Olssons son William Olsson var glad och stolt när hon önskade kaptenen och fartyget lycka till under många kommande seglatser,  traditionsenligt följt av att en champagneflaska krossades mot skrovet. Den högtidliga ceremonin inramades även av färgglad konfetti och traditionell kinesisk dans och musik.

IMG_9952

Gudmor Kim Olsson och Erik Hånell, VD Stena Bulk. Foto: Silverbullet

IMG_9986

Foto: Silverbullet

PR-arbetet var intensivt från start till mål och totalt arrangerades 17 intervjuer på plats med Stena Bulks VD Erik Hånell, Dan Sten Olsson, Stenakoncernens huvudägare och koncernchef, Stena RoRos VD Per Westling samt ansvariga för det kinesiska varvet.

IMG_2317

Med magnifik utsikt i bakgrunden fotograferas Erik Hånell efter några intervjuer. Foto: Birgitta Plyhm

Nedan följer ett urval av publiciteten i de stora internationella sjöfartsmedierna:

TradeWinds: Stena Bulk shows off in Hong Kong
Lloyd’s List: Stena Bulk takes delivery of newbuild MR tanker
Seatrade Maritime News: Stena Bulk boss says 2017 will be the crunch year for tankers
Sjöfartstidningen: Stenas femte IMOIIMax döpt

Det var också ett fint uppslag i Dagens Industri den 8 februari om hur Stena Bulks order varit ett viktigt tillskott i den kinesiska varvsindustrin.
IMG_1810

Inlagt av: Ann-Sofie                                                                             

Kommentarsfältet är stängt