Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

13 jul 2011

Om sanningen ska fram…..

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=DS8hmazdx3E’]

DN’s serie Mannen – Vinnare eller förlorare? tar upp män som sexobjekt, varför män inte vågar gråta offentligt och varför de måste visa en tuff attityd samtidigt som de ska vara lagom mjuka. Det verkar inte helt lätt att vara man i dagens samhälle. Ja, killar verkar idag tom ha mer att leva upp till än tjejer.

Innan jag började läsa DN’s artiklar spred sig tonerna av Eric Amarillos sommarplåga Om sanningen ska fram (Vill du ligga med mig då?) hela vägen till Austin. Och det verkar ju faktiskt vara Eric som bidragit till att starta hela debatten(!):

Om jag alltid håller med dig, fast jag tycker du har fel. Om jag låtsas att jag bryr mig, när du köper nya skor. Om jag skrattar på rätt ställe, fast du inte är så kul. Om du tror att jag är farlig, kanske tänder du på det.

– Texten sätter fingret på många dubbla budskap som killar måste förhålla sig till. Killar måste kunna ta fram sin feminina sida. Det älskar tjejer. Samtidigt ska vi kunna försvara dem när det behövs. Hela tiden stå på båda benen. Det är något vi män hela tiden måste brottas med. Och tjejer tänder på testosteron, det vet alla killar säger Eric Amarillo.

Det är både sanning och ironi i Erics texter. Tydligen verkar många (framförallt killar) har missuppfattat Erics budskap… Själv tänder jag inte på farliga killar som ljuger om sin barndom och låtsas att de bryr sig. Jag tänder inte på osäkra män med machoattityd som håller med fast de tycker jag har fel. Jag gillar män som är trygga i sig själva och som inte bryr sig så himla mycket om vad alla andra tycker och tänker.

Jag är ledsen, men jag tror inte att männen har det svårare i dagens samhälle, jag tror faktiskt att det är lika svårt (eller lätt) att vara kvinna. Sen är det klart att man verkligen kan ”goa” ner sig i ett problem och då känns det ännu värre. Egentligen vinner alla på att vara sig själva, fast det är svårt att inse ibland!

Kolla in när Eric Amarillo uppträdde på Allsång på Skansen eller läs om Skansens sexfest här.

Helena Trus tycker till om gårdagens Allsång.

Film: Youtube

Inlagt av: Josephine

Kommentarsfältet är stängt