Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

30 jan 2012

Överklassafari

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=AgGmlnIXnR8′]

Inget förvånar mig längre, inte ens föreningen Allt åt alla som i helgen ordnade en provocerande ”överklassafari” till Saltsjöbaden där de berättade om ”Sveriges rikaste utsugare”. ”Motborgarbussen Linje 99” utgick från centrala Stockholm och var knökfull. Många var tydligen nyfikna på hur ett bostadsområde med höginkomsttagare såg ut, kunde inte ta sig dit själva, utan bestämde sig för att åka tillsammans. De fick ägg på sig när de kom fram.

WAKE UP! Är detta vad folk är intresserade av att göra på sin lediga tid? Betala för att titta på andra medmänniskor som om de vore av någon annan art? För mig är detta på gränsen till sjukt och jag skulle aldrig förnedra vare sig mig själv eller eller någon annan genom att åka på den här typen av sightseeing. Jag läste någonstans att en liknande resa med destination Rosengård förmodligen inte hade klarat sig så lindrigt undan som äggkastning.

Konceptet ”överklassafari” känns omodernt och nedvärderande och gör inget annat än att bygga på fördomar och klasshat.  Personligen gillar jag att allt inte är för alla; alla vill inte samma saker med sina liv, alla vill inte bo i samma område, ha samma yrke. Jag själv är definitivt inte någon överklass och jag uppskattar att folk har möjligheten att ha olika mål här i livet. Mångfald liksom. Det ska finnas något för alla och dessutom ska man vara stolt oavsett var man kommer ifrån.

Film: YouTube

Inlagt av: Josephine

Kommentarsfältet är stängt