Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

9 aug 2010

På ”semester” med STS

hastings

I sommar blev det ingen lugn semester för min del utan en tre veckors resa som ledare för STS. För andra gången åkte jag till Hastings och jobbade som undervisande ledare i engelska på deras Riding Camp.

Redan förra året märkte jag att det är ganska speciellt att arbeta med språkresor; intensivt och krävande men samtidigt spännande och väldigt givande. Förmågan att lösa problem, samarbeta, leda och hantera konflikter sätts på prov när du hamnar i situationer som du aldrig hade kunnat föreställa dig.

STS har arbetat inom utlandsstudier sedan 1958 då deras första traditionella språkresa gick till Salzburg i Österrike. Idag erbjuds äventyrsinspirerade alternativ som Canada Wildlife, USA Coast to Coast och East Coast Australia.

Jag tror att det är nödvändigt att ständigt utveckla språkresan som produkt då den i vår globala värld kan anses som omodern (vi svenskar reser ju en hel del). Det räcker inte med att erbjuda ”lektioner” i England, tonåringar kombinerar hellre språk med skidåkning i Whistler, surfning i Australien eller forsränning i Canada.

STS har koll på vad som gäller och jag hoppas att de kommer fortsätta att överraska med nya koncept och resmål.

STS erbjuder även bl a  språkkurser för företag, för dig som är 50+ och i affärsengelska. Mer info finns här.

Foto: Josephine
Inlagt av: Josephine

Kommentarsfältet är stängt