Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

10 apr 2013

Petter Stordalen – en norsk Glenn

Han trollband oss alla. Norrmannen, hotellmagnaten, kapitalisten, miljöaktivisten och estradören Petter Stordalen. Vi var 500 gäster vid anrika Börssällskapets aktivitet på Petters Clarion Post Hotell i Göteborg häromkvällen. Och vi följde alla med stor uppmärksamhet med på Petters spännande livsresa.

Men han började med en liten allvarsam betraktelse över nyss avlidna Margaret Thatcher, en person som visade sig stå högt i kurs hos Petter. Det han refererade mest till var något han själv lever efter – ”genomförandet” som han tyckte var Järnladyns främsta styrka. ”Det är viktigare att göra något än att vara något”.

Många av oss har nog hört den fascinerande historien om den drygt femtioårige ”uppkomlingens” resa från Norges bästa jordgubbsförsäljare, via köpcentrum och varuhus  till mångmiljardär och hotellägare med 11.000 anställda. Men vi fängslas återigen gärna av framgångarna. Och motgångarna, som övervinns gång på gång.

Petter delar generöst med sig av många tankar och idéer, så och denna kväll. Vi fick också många ord på vägen, kloka ord att fundera på, som t ex: Att aldrig ge upp drömmen, att aldrig slå sig till ro, att resa sig och försöka igen och att veta att du kan aldrig bli för bra.

Några av Petters käpphästar passerar också revy: Politikerna som måste våga ta beslut, inte bara jobba för att bli omvalda. Hur viktigt det är att betala skatt, det är ju välfärdens fundament och en del av det viktiga sociala ansvarstagandet. Ledarskapet som formas när företagskulturen är levande och bygger på energi och entusiasm.

Nyckelord som genomförandekraft, mod, kultur, begeistring och stolthet löper som en röd tråd genom kvällens presentation. Och så förstås pappa Stordalens jordgubbsfilosofi – sälj de jordgubbar du har, det är de enda du har.

Vill ni höra Petters historia med egna ord rekommenderas Sommarpratarna i P1 från förra året.
Eller kolla in glöden i några väl valda ord.
Följ Petter på hans Blogg eller på Twitter.

Inlagt av Birgitta

Kommentarsfältet är stängt