Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

20 mar 2012

Pinterest – din digitala anslagstavla

De senaste veckorna har det varit en hel del diskussioner kring den nya sociala tjänsten Pinterest som snabbt har blivit populär bland både användare och företag. Pinterest sägs vara ”nästa grej inom sociala medier” eller ”den nya kometen på social media-himlen” men vad är det egentligen som skiljer Pinterest från övriga sociala medier?

Varför Pinterest blivit så populär bland användarna är troligtvis på grund av att tjänsten har lyckats med att ta fram ett verktyg där användarna på ett enkelt sätt kan dela med sig av saker som de tycker om. Pinterest är dessutom en utmärkt inspirationskälla. Ska man exempelvis göra om i sovrummet kan man snabbt och enkelt få inspiration och rekommendationer av andra användare.

Men det är inte bara användarna som hyllar den digitala anslagstavlan utan den är även populär bland e-handelssajter och företag eftersom tjänsten driver mycket trafik till deras hemsidor. En ny undersökning visar exempelvis att tjänsten drar mer trafik till mediesajter och e-handeln än vad både Google och Twitter gör.

Trots att Pinterest är en bra marknadsföringskanal och en användarvänlig tjänst har den också sina nackdelar. Bland annat har det diskuterats mycket kring Pinterest och upphovsrätt. Man bör som användare se upp eftersom det inte är lagligt att ”pinna” alla snygga bilder som man hittar på nätet utan det är fortfarande upphovsrätten som gäller. Läs mer om Pinterest och upphovsrättKreafonbloggen.

…………………………………………………………………………………………………………..

Så fungerar Pinterest

Pinterest är en tjänst där du som användare kan organisera och dela med dig av bilder på saker som du gillar genom att ”pinna”, dvs nåla upp dem, på din digitala anslagstavla under olika kategorier såsom exempelvis mat, heminredning, mode och resor. Du kan antingen dela med dig av egna foton men också av bilder på produkter som du har hittat på nätet. Genom att klicka på ”pinn-it knappen”(som du först måste ha installerat i din webbläsare) kopieras bilden från webbsidan till din digitala anslagstavla på Pinterest .

Vill du gå med i Pinterest?

Ännu så länge kan inte vem som helst bli medlem i Pinterest utan det är fortfarande inbjudningar som gäller. En inbjudan kan du antingen få via vänner men du kan också gå in på Pinterest och skicka en förfrågan.

Inlagt av gästbloggare Louise Richardson.

Bild:

Skärmdump

Kommentarsfältet är stängt