Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

2 jan 2012

Post-it konsten sprider sig över världen

Är du kreativ och inte har något speciellt att göra så här i mellandagarna? I så fall kanske det är dags att delta i det så kallade Post-it kriget som sprider sig över världen. Lite här och var kan man se kontorsfönster som är prydda med olika konstverk gjorda av post-it lappar som ofta föreställer kändisar samt figurer från olika serier och tv-spel.

Det var i somras på speltillverkarens Ubisofts kontor i Paris som utmaningen startade då de anställda klistrade upp en bild gjord av post-it lappar på kontorsfönstret. Strax därefter kontrade kontoret mittemot och gjorde en ännu större bild. Det tog sedan inte lång tid förrän utmaningen spred sig – vem kunde göra det största och snyggaste konstverket av post-it lappar?

Trenden skapar kreativ gnista och har idag även spridit sig till Sverige. Speciellt såhär i juletid har man kunnat se ett antal god jul hälsningar gjorda av post-it lappar i en hel del kontorsfönster.

Det har även startats en grupp på Facebook som idag har över 47 000 medlemmar där de utmanar varandra genom att visa bilder på sina egna eller andras konstverk gjorda av post-it lappar.

Post-it kriget är alltså i full gång och det ska bli intressant att se hur det hela utvecklas!

Inlagt av gästbloggare Louise Richardson.

Bild: Flickr

Kommentarsfältet är stängt