Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

17 jun 2015

Projekt Barngolfen 2015

IMG_1003_1
Det gigantiska projektet Barngolfen 2015 är över. I flera veckor, ja egentligen flera månader har vi varit djupt engagerade i och ansvariga för PR i samband med den årliga välgörenhetsgolftävlingen till förmån för Insamlingsstiftelsen hos Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. I år är det dessutom 10-årsjubileum, så det har varit extra stora satsningar.

Christina Backman, ordförande i Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus inleder 10-årsjubileumet genom att hälsa alla välkomna till välgörenhetsshowen på Trädgår’n. Tomas Gedda, Fundraising Mangager från Insamlingsstiftelsen är förstås också på plats.

Kvällen innan tävlingen arrangerades t ex på Trädgår’n en riktigt häftig jubileumsshow – många artister ställde upp till förmån för insamlingsstiftelsen, bl a alltid aktuelle Uno Svenningsson, populäre Tommy Nilsson och häftiga Zara Larsson och underhöll gästerna som till viss del var minst lika namnkunniga.

Många artister och kändisar på plats under Jubileumsshowen, såväl framför som bakom scenen. Lill-Babs, H.K.H. Prinsessan Birgitta, Erik Segerstedt, Patrik Isaksson, Jovan Radomir och Mårten Andersson.

Tommy Nilsson, Uno Sveningsson och Zara Larsson var några av artisterna som uppträdde under kvällen.

I måndags ägde så äntligen tävlingen rum på Hills Golf & Sports Club i Mölndal. Det var full speed från arla morgonen till sena natten. Som vanligt var otroligt många kändisar och golfproffs på plats. Och så var förstås många volontärer, sponsrande företag och ”vanliga” besökare i rörelse på golfbanan. Vädret var superfint med strålande blå himmel, om än med lite kylig snålblåst. Parallellt med den ordinarie golftävlingen pågick Golfkalaset, en speciell aktivitet för barn och familjer som på olika sätt är relaterade till sjukhuset. Även här deltog många kändisar, umgicks och lekte med barnen.

Strålande sol på Hills Golf & Sports Club

Tomas Ravelli, Lill-Babs, Steffo Törnqvist och Anette Norberg var alla laddade inför dagen

IMG_4146.JPG

Stena var en av sponsorerna, här på bild är Madeleine Olsson Eriksson, ordförande i Sten A Olssons stiftelse för Forskning och Kultur och medlem i Advisory Board för Insamlingsstiftelsen hos Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

Processed with Moldiv

Under hela dagen sände GP-tv live från golftävlingen. Även GT var på plats och intervjuade Tomas Gedda, Fundraising Manager, Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus + många kändisar och golfproffs. Vi har också kunnat glädjas åt ett fint resultat ur mediesynvinkel.

H.K.H Prinsessan Birgitta och golfproffset Joel Sjöholm spelade i samma lag

 

Golfkalaset med clowner och mycket skratt. Gladiatorn Eddy Bengtsson lyfter Robin Stjernberg och Isa Tengblad och Zara Larsson golfar med barnen.

Direkt från golfbanan bar det av till Elite Park och den avslutande banketten med kändisfotografering av coola fotografen Emma och vårlig middag för trehundra personer. Känslosamma tal och auktion med många fina objekt/upplevelser. Och så förstås fortsatt ständig aktivitet i alla sociala medier. Under kvällen tillkännagavs tävlingens insamlingsresultat, som blev rekordstora 2,8 miljoner kronor! Pengar som ska användas till att med djungeltema renovera ett antal behandlingsrum på akutmottagningen så att barnen ska få en tryggare och roligare miljö på sjukhuset.

IMG_1123

Fullsatt bankettsal

IMG_1108

Fotografen Emma från Stark Kommunikation och Ann-Sofie från oss, Plyhm Kommunikation framför fotoväggen

 

IMG_1146

Eira Stokland, verksamhetschef på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus tar emot checken på fantastiska 2 750 000 kr (beloppet ökade sedan till 2,8 miljoner kronor)

Nu är det uppföljning och summering med rapporter som gäller för oss och snart är vi tillbaka i en normal vardag. Men på näthinnan och i minnet dröjer Hans Wikkelsös nyinspelade video kvar med några av barnen på sjukhuset. När den visades på banketten stannade allt upp och blev stilla. Vi påmindes alla om den tuffa verkligheten i den dagliga sjukhusverksamheten och det kändes väldigt bra att ha fått möjlighet att ge en hjälpande hand.

IMG_1141

Stående ovationer efter Hans Wikkelsös film. Tomas Gedda fångar den känslosamma stämningen från scenen.

Sist , men egentligen först vill vi tacka våra kollegor Mari Dahl Adolfsson (frilans och journalist) och Malena Eklund (PR-konsult på First PR) för det härliga och roliga samarbetet med projekt Barngolfen 2015. Tillsammans har vi gjort skillnad!

Malena och Mari, stort tack för er insats!

Inlagt av Birgitta
Foto av Ann-Sofie

Kommentarsfältet är stängt