Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

22 dec 2016

Projektet som avslutar året

Fr v: Lotta Antonsson, Alfred Lorinius, Naoko Sakata, Johan Birgenius, Madeleine Olsson, Katarina Karnéus, Fredrik Åkum, Ida-Lovisa Rudolfsson och Laleh Pourkarim. Bild: Magnus Gotander, Bilduppdraget

December är lika med stipendieutdelning för oss. För nionde året i rad har vi arbetat med Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kulturs årliga stipendieutdelning där  konst- och kulturutövare från Västsverige premieras. Det är för vår del ett av årets största och absolut roligaste projekt och nu är vi inne i sista avslutande skedet.

Stiftelsen startades i samband med att Stenas grundare, Sten A Olsson fyllde 80 år och den har som målsättning att ge stöd och bidrag till forsknings- och kulturverksamhet i Göteborg och västra Sverige. I år firar stiftelsen 20 år och hittills t o m år 2016 har ca 324 miljoner delats ut. En imponerande summa som verkligen givit avtryck och gjort stor skillnad för många.

Årets stipendieutdelning blev en mycket lyckad tillställning. Vårt uppdrag är att genom PR synliggöra evenemanget och stiftelsens arbete, samt de stipendiater som får ta emot utmärkelsen. Årets stipendiater, som vardera fick ett stipendium på 150 000 kronor, var konstnärerna Lotta Antonsson, Ida-Lovisa Rudolfsson och Fredrik Åkum, sångerskan Katarina Karnéus, samt musikerna Laleh Pourkarim och Naoko Sakata Trio med Naoko Sakata, Alfred Lorinius och Johan Birgenius.

Flera fina artiklar har publicerats i samband med utdelningen. Se till exempel ”Västsvenska kulturarbetare får stipendium” på Sveriges Radio, Nya Wermlands Tidningen om Fredrik Åkum ”Pris med prestige – Kristinehamnskonstnär får Sten A Olssons kulturstipendium” och Dagens Industri som intervjuade stiftelsens ordförande Madeleine Olsson Eriksson ”Stena lyfter konst i väst”.

Dagen innan stipendieutdelningen bjuds media in till en pressträff och en förhandsvisning av utställningen på Göteborgs konstmuseum där de tre konstnärerna medverkar. I år var intresset extra stort –  läs till exempel recensionen i Göteborgs Posten ”Stenastipendiater med driv i sin konst”. Utställningen står kvar tom 19 februari och vi vill verkligen rekommendera ett besök!

Under själva stipendieutdelningen har vi fullt upp, vi styr fotograferingen tillsammans med fotograf Magnus Gotander och det blir både gruppfotografering och mingel. Därtill uppdaterar vi sociala medier som det blir mer och mer fokus på. Ett mycket roligt uppdrag som sagt och vi är väldigt tacksamma och stolta över att få arbeta med detta.

Mer finns att läsa på Stenastiftelsens hemsida.

Pressvisning med några journalister i bild

Gruppfotografering i Göteborgs konstmuseums vackra Skulpturhall

Stiftelsens ordförande Madeleine Olsson Eriksson inleder kvällens program

 

Röda mattan leder till fortsatt mingel och förhandsvisning av utställningen på Göteborgs konstmuseum

 

Mingel i Skulpturhallen

Inlagt av Ann-Sofie Johansson

Kommentarsfältet är stängt