Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

30 jun 2010

Rockbåten på Göta Kanal

 Göta kanal by Frugan.

För några år sedan fick jag turen att jobba på Göta Kanal-båtarna; en av de vackraste arbetsplatserna i Sverige. Söderköping, Bergs slussar, sjön Roxen och Borensberg är bara några av alla sevärdheter längs den 190 km långa handgrävda kanalen. Visst uppskattar även jag 200 år gammal historia men min (och även passagerarnas) uppfattning var att kanalkryssningen behövde moderniseras. Strömma verkar ha tagit till sig av kritiken för i sommar sjösätts Rockbåten.

M/S Wilhelm Tham kommer att förvandlas till en slags turnébuss på vatten där det bjuds på konserter längs kanalen, allt för att attrahera en yngre målgrupp (enligt min uppfattning måste allt under 65 klassas som ungt i det här sammanhanget!). Passagerarna åker alltså tillsammans med artisterna vilket säkerligen blir en oförglömlig upplevelse.

Jag tycker att konceptet känns spännande och helrätt och jag hoppas verkligen att Pernilla Andersson, Uno Svenningson och Tommy Nilsson kan locka både utländska och inhemska turister att gå ombord på denna svenska sommarklassiker. Jag kanske i och för sig hade kallat det för pop, vispop?! Men visst låter rock bättre! Framför allt är det roligt att Strömma vågar göra något nyskapande och annorlunda av en så klassisk upplevelse.

För den som inte gillar musikgenren som nämns ovan rekommenderas Det goda livet, Östergötlands pärlor eller bara en helt vanlig, stressfri kanalkryssning.

Boka din resa här!

Foto: Flickr

Inlagt av: Josephine

Kommentarsfältet är stängt