Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

25 feb 2015

Roligare och effektivare möten

Per-Anders serverar ärtsopps-buffé på Tvåkanten, fantastisk dessert på Dorsia och frukostmöte på Brogyllen med Wictoria från Intro Inred

Veckans Affärer listar fem knep för att göra möten roligare och effektivare – ett ämne som vi gärna pratar mer om. Vår vardag är fylld av möten och med flera möten per dag är det viktigt att skapa de allra bästa förutsättningarna. Här följer några enkla knep och saker att tänka på:

 1. Tänk annorlunda och skippa slentrianmötet
  – ta mötet över en frukost eller kör ett träningspass tillsammans
 2. Rätt personer på rätt möten
  – alla på mötet ska vara intresserade och ha något att tillföra, viktigt med mötesdeltagarnas koncentration och energi
 3. Håll tiden
  – lika viktigt att starta i tid som att sluta i tid
 4. Tydlig med vad som gäller
  – tala om vad som ska tas upp så att alla kan komma förberedda
 5. Färre men viktigare möten
  Ha bara möten när det verkligen behövs och avhandla enklare ärenden via mail och telefon.

Våra bästa mötesställen i Göteborg
Vi har ganska ofta möten utanför kontoret och tycker det är bra att diskutera över en frukost eller en lunch. I artikeln i Veckans Affärer tipsas om Liebling, Evas Paley och Heaven 23 som bra mötesställen i Göteborg. Vi skulle vilja slå ett slag för Brogyllen på Västra Hamngatan – här har vi ofta frukostmöten. Deras Solskensfrukost innehåller allt man kan önska sig med bl a hembakat bröd, egen müsli och färskpressad juice. Allt med mycket hög kvalitet och sannerligen prisvärt.

Vårt lunchtips är vår grannrestaurang Tvåkanten på Avenyn – ett utmärkt ställe för lunchmöten med god mat och hög servicenivå. Missa inte ärtsoppsbuffén på torsdagar! För lite mer speciella tillfällen kan Dorsia på Trädgårdsgatan rekommenderas. Miljön är väldigt annorlunda och här är det som att förflyttas till Paris på 1920-talet. Maten är dessutom väldigt bra och desserterna verkliga konstverk.

Inlagt av Ann-Sofie
Bild: Pixabay, Ann-Sofie och Emma

Kommentarsfältet är stängt