Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

21 jun 2012

Så vinner du fajten på Google

Facebook har idag lika många användare som Internet hade år 2004 och av alla sökningar som görs på Internet sker 97 % av demGoogle. Antalet sökningar ökar också mer och mer för varje år. Att synas högt upp i sökresultaten på Google och sticka ut i denna djungel blir därmed viktigare och viktigare för alla företag.

Igår hade Jajja Communications ett frukostseminariumElite Park Avenue Hotell där de gav oss tips på vad man bör tänka på för att ha chans att vinna fajten på Google. Nedan följer några punkter som de tog upp:

• Var noga med titeln på sidan eftersom det är sidans titel som blir den klickbara länken. Det texten handlar om bör därför finnas med i rubriken.

• Sidans viktigaste sökord, dvs nyckelord, ska helst finnas med i både titeln, rubriker, underrubriker och i brödtexten för att Google snabbt ska förstå vad företaget exempelvis erbjuder för tjänster eller produkter.

• Ha inte för korta texter på hemsidan. Googles ”spindlar” som läser av alla webbsidors innehåll behöver mycket text för att de ska förstå vad sidan handlar om vilket också spelar roll för var sidan hamnar i sökresultaten. Skriv därför en bra text som inte är för kort och som är unik till varje undersida.

• Antalet inlänkar spelar också roll för var en webbsida hamnar i sökresultaten. Om någon exempelvis söker på ”restaurang Göteborg” spelar antalet inlänkar till respektive sida samt innehållet på sidan roll för vilken plats de olika restaurangerna hamnar på. Det är därför bra om andra länkar till ens hemsida.

• Att ha en blogg, Facebook, Twitter samt lägga upp material på Youtube där man länkar sin sida och sitt material till hemsidan är också ytterligare ett sätt att driva mer trafik till sin hemsida.

Slutligen vill vi passa på att önska er alla en riktigt trevlig midsommar och samtidigt tipsa om ett gott recept på Flädersaft ! Förhoppningsvis har du en fläderbuske i din trädgård eller i din närhet. Nu är tid att plocka de skira, vita blomklasarna och sätta en sats med citronskivor, kanelbitar och vaniljstänger. Om några veckor är det bara att sila och hälla upp på vackra glasflaskor. Den läskande saften kan njutas i hängmattan under sköna semesterdagar. Eller varför inte festa lite extra på en mjuk och len Fläderparfait med färska jordgubbar och hallon!?

saft

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilder:

Flädersaft

Kommentarsfältet är stängt