Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

12 jul 2011

Sociala medier och politik i Almedalen

Nu är Almedalsveckan slut för i år. Det är kanske svårt att föreställa sig att det hela faktiskt startade år 1968 med att Olof Palme höll tal från ett lastbilsflak vid kruttornet i Almedalen.

Almedalsveckan är numera en fest för demokratin och ett utmärkt tillfälle för politiker, privatpersoner, företag och organisationer som vill vara med och engagera sig i olika samhällsfrågor. Dessutom fortsätter Almedalsveckan att växa och det var fler anmälda arrangemang i år än vad det någonsin varit tidigare.

Almedalsveckan har även slagit alla rekord när det gäller engagemang i sociala medier. Almedalen/Almedalsveckan har nämnts över 58 000 gånger denna vecka i de sociala medierna, vilket är betydligt fler än föregående år. Mer specifikt var Twitter det medium som användes mest under veckan och det skrevs totalt 50 000 twitterinlägg om Almedalen.

Veckans stora snackisar var de nya kommunikationsvägarna och då framförallt sociala medier.  Seminarier med fokus på dessa ämnen lockade många deltagare. Bland annat drog Westanders seminarium ”Borde Carl Bildt sluta twittra?” fullt hus . Frågan som ställdes under seminariet var om politikernas närvaro i de sociala medierna bidrar till en verklig öppenhet eller inte. Det blev debatt om de sociala mediernas roll i demokratin och var gränsen går mellan privat och offentligt. Vad tycker du?

De sociala medierna är en perfekt plats, precis som Almedalsveckan, där stora möjligheter finns att vara med och engagera sig i olika samhällsfrågor. Både politiker och medborgare.

Foto: Flickr

Inlagt av gästbloggare Louise Richardson

Kommentarsfältet är stängt