Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

28 apr 2011

Sociala medier på brittiskt bröllop

Min favoritsida just nu är utan tvekan The Royal Wedding. Jag har laddat för fullt inför morgondagen och här i USA är intresset för det brittiska kungahuset helt otroligt. God morgon-tv rapporterar direkt från London och i affärerna finns hur många böcker som helst om William och Kate. Den som fick britterna att använda sociala medier som kommunikationsverktyg inför bröllopet visste vad han gjorde.

På hemsidan samlas Twitteruppdateringar, foton, filmer och en massa annan värdefull information för en brittisk bröllopsnörd som jag! Det går att läsa om blomsterarrangemangen som levererats till Westminster Abbey, se en intervju med ärkebiskopen av Canterbury och läsa på om Fiona Cairns som designat bröllopstårtan.

Jag är mycket imponerad av hur det brittiska kungahuset använder sig av sociala medier och hur de ständigt uppdaterar sidan och delar med sig av ny information. Visst finns det mycket som fortfarande är hemligt inför bröllopet, Kates klänning till exempel, men att ett kungahus bloggar, twittrar och har egen Youtube-kanal känns modernt och helt rätt. Ja just det, kungahuset finns på Facebook också!

Kanske bidrar det brittiska kungahusets sociala medier-plan till att det spekuleras mindre i kvälls- och skvallerpressen, den korrekta informationen är ju så lättillgänglig och finns bara ett klick bort. Synd att inte det svenska kungahuset insåg detta och gjorde något liknande förra sommaren, kanske blir det annorlunda till nästa bröllop!

Foto: Flickr

Inlagt av: Josephine

I Sverige följer vi det engelska kungabröllopet bl a på Aftonbladets Hovblogg.

Kommentarsfältet är stängt