Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

8 jul 2011

Sommar, sol och festival!

festivalcamping

Nu är sommaren äntligen här och som vanligt bjuder festivalsommaren på något för alla smaker! Oavsett om man är en inbiten hårdrockare, reggaefan eller popsnöre finns det en festival som tilltalar alla.

Dessvärre har det blivit allt fler festivaler som tvingas ställa in och den hårda konkurrensen bidrar till att vissa t o m går i konkurs. Förra året var det den populära Hultsfredsfestivalen som tvingades ställa in medan Arvikafestivalen då klarade sig med nöd och näppe. I år är det tråkigt nog Arvikafestivalen som för inte så länge sedan ansökte om konkurs.

Den svenska festivalmarknaden verkar övermättad och publikens intresse för musikfestivaler är ljummet. De flesta festivalsugna väljer de säkra korten då många inte vågar köpa biljetter till en festival när man inte vet om den ens kommer att starta.

En festival som däremot har klarat sig bra och blivit en succéfestival är Peace & Love som ägde rum den 28:e juni- 2:a juli i Borlänge. Festivalen slog ännu ett nytt publikrekord och i år spelade världsartister som Bob Dylan , M.I.A och Kings of Leon .

Andra festivaler som också klarat sig bra och startade som förväntat är Sweden Rock , Metaltown , Stockholm Jazz Fest och Where the Action Is.

Det är ingen överdrift att säga att Göteborg är Sveriges festivalhuvudstad med flera lyckade festivaler såsom Metaltown och Where The Action Is. Kvar är den populära festivalen Way Out West som kommer att gå av stapeln den 11:e augusti. På festivalen kommer bland annat artisterna Prince , Robyn, Kanye West och Empire of the Sun att spela. I år kommer festivalen även att bredda utbudet och satsa på film då det bland annat blir galapremiär för filmen om Håkan Hellström.

Vill man så kan man läsa mer om vilka festivaler som erbjuds i sommar på Tunigos festivalguide!

Inlagt till Gästbloggare Louise Richardson

Foto Louise Richardson

Kommentarsfältet är stängt