Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

18 okt 2013

Sopplunch med författarbesök

bokträff

Författarna tillsammans med Eva Carlberg Larsson, som driver Partille Bokhandel.

En historisk roman och en politisk thriller stod i fokus under sopplunchen hos gemytliga Partille BokhandelFöreningsgatan i Göteborg. Huvudpersonerna var Gabriella Håkansson och Thomas Engström, ett författarpar som är aktuella med var sin bok.

Gabriella och Thomas berättade om hur de flyttade från stadsmiljön till den skånska landsbygden för att ägna sig åt sina drömprojekt. Efter fem års disciplinerat skrivande släpper de nu var sin bok på Albert Bonniers Förlag.

Gabriella har skrivit ”Aldermanns arvinge” – en roman i två delar som utspelar sig i 1800-talets London där en ung föräldralös man växer upp som arvinge till inte bara en stor förmögenhet, utan också en hemlig och farlig idétradition som han måste förhålla sig till. Thomas har skrivit thrillern ”Väster om friheten” som är den första delen i trilogin om en före detta Stasti-agent som varit informatör åt CIA och nu får uppgiften att lösa ett mord på tre amerikaner i Marrakech.

Det är med befogad stolthet författarna berättar om sina böcker och hur de stöttat varandra under hela skrivprocessen. De berättar att de levt ett ”munkliv”. När klockan ringer vid fem på morgonen stiger de upp, under tystnad äter de sin frukost och därefter stänger de in sig i var sitt arbetsrum. Fram till lunch arbetar de intensivt utan något avbrott och därefter åker de tillsammans och tränar. Kvällarna spenderar de gärna med att kolla på tv-serier, diskutera dramaturgi och spåna kring nya idéer till olika intriger.

Sopplunchen hos den fantastiskt fina lilla bokhandeln i Vasastan blev en mycket trevlig tillställning. Ett spännande möte som inspirerade till läsning. Frågan är bara vilken man ska börja med!

Båda böckerna har fått strålande recensioner!
Aldermanns arvinge
Väster om Friheten
…………………………………………………………………………………………….

Tips –  Verktyg för alla skrivintresserade!

Gabriella har en intressant FB-sida också.

Om ni inte bor i, eller besöker Göteborg – för då går ni ju förstås till Partille Bokhandel och inhandlar böckerna – kan ni köpa böckerna här! Aldermanns arvinge och Väster om Friheten

Inlagt av Ann-Sofie

Kommentarsfältet är stängt