Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

25 aug 2014

Sorglig underhållning i Paradise Hotel

phgrppbild2
Fest, sex, alkohol, svartsjuka och stereotypa könsroller. Innehållet verkar inte bjuda på något nytt när säsongens Paradise Hotel kör igång. I 54 avsnitt får vi följa fem vältränade killar och fem smala tjejer i programmet som i år utlovats som ”snyggare, hetare, roligare och galnare”.

”Jag gillar tjejer som är väldigt korta. Små och fina tjejer, som en trofé som man kan bära runt på,” berättar deltagaren Carl.

Paradise Hotel har nominerats till bästa dokusåpa i årets Kristallen-gala, ett pris som ska ”stimulera till produktion av tv-program med hög innehållsmässig, konstnärlig och teknisk kvalitet”. Paradise Hotel är alltså ett program där deltagarna tävlar i par om vem som ska få stanna längst på ett lyxhotell i Mexico… Konceptet är gammaldags och känns i augusti 2014 varken spännande eller chocking och framför allt inte som ”ett exceptionellt gott hantverk”. Alla ligger med alla, alla bråkar med alla, alla snackar skit om alla. Att det fortfarande finns en publik för den här typen av underhållning är det enda som är förvånande.

”Deltagarna är underklassbrats som betalar ett högt pris för att vi ska ha några att skratta åt och häckla i sociala medier” skriver Johanna Hagström. Den tidigare deltagaren Jackie Ferm sa i en intervju att: ”De väljer speciella personligheter. Osäkra, mobbade, de som haft det svårt och egentligen skulle behöva riktig kärlek i stället för tv-tid.”

Sorgligt! Paradise Hotel är lättillgänglig underhållning på bästa sändningstid och kräver minimalt med engagemang av tittaren. Förmodligen är programmet synonymt med avkoppling efter en stressig arbetsdag och ett ämne att diskutera i fikarummet. Frågan är vad som är värst, att delta i det mexikanska pool partyt eller att upprörd sitta framför TV’n i regniga Sverige? Stäng av!

Foto: TV3

Inlagt av: Josephine Ferguson

Kommentarsfältet är stängt