Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

12 nov 2013

Stena Polaris är i hamn

Stena isbrytare

Med drygt 10. 000 unika besökare på projektsajten, över 200 publicerade artiklar i 25 länder och mer än 300 konversationer i sociala medier avslutar vi nu vårt projekt med Stena Polaris resa via Nordostpassagen.

I mitten av september lämnade Stena Bulks tankfartyg Stena Polaris hamnen Ust Luga i Finska Viken för att påbörja den 35 dagar långa resa till Sydkorea via Nordostpassagen. Som PR-ansvariga för projektet har detta varit ett av höstens största och roligaste uppdrag. Produktionsbolaget Silverbullet har stått för uppbyggnad och skötsel av sajten, vi har ansvarat för exponeringen. Bl a har vi skrivit pressmeddelanden under färdens gång och flitigt kontaktat såväl nationell som internationell media, samt andra nyckelpersoner med intresse för issjöfart.

Patrik Svahn, som till vardags arbetar på Stena Bulk har funnits ombord under resan. Han har direktbloggat med ord och bild om vardagen på fartyget och de stora utmaningar som det inneburit att gå via Nordostpassagen med dess tuffa arktiska förhållanden. Det stora äventyret finns att läsa om på sajten där man även kan kolla in flera podcasts med intressanta intervjuer med bl a kaptenen på fartyget, Sveriges ambassadör i Sydkorea Lars Danielsson och Stena Bulks VD Erik Hånell.

Vi vill framför allt rekommendera spännande läsning av Patriks blogginlägg. De ger god inblick i såväl det dagliga livet ombord som natur och miljö i den här avskilda delen av världen.

Inlagt av Ann-Sofie och Birgitta

Foton: Patrik Svahn

Patrik Svahn

 

 

Kommentarsfältet är stängt