Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

21 jun 2010

Störst av allt är kärleken

 

Sagan blev verklighet och verkligheten var som en saga när kronprinsessan fick sin prins i helgen. Det var fest, kärlek i luften och höga förväntningar i den kungliga huvudstaden när hundratusentals människor samlades för att få en skymt av brudparet. Vi som trängdes på Stockholms gator delade dagens upplevelser med många miljoner tv-tittare över hela världen.

Svensk media har fortsatt att vrida och vända på varje möjlig detalj och även måndagen har fyllts av en minutiös rapportering om allt och alla. Om helgen talar man om största upplageeffekten sedan 11 september 2001. Vigseln följdes av 3,2 miljoner tittare och det är mycket tillfredsställande enligt de sändningsansvariga. Intresset i internationell media har också varit mycket stort och bl a direktrapporterade runt 2.300 ackrediterade journalister. Sagobröllopet pryder webbsajter och förstasidor över hela världen; såväl Daily Telegraph, Sky News, CNN och Washington Post. En schism mellan SVT tre av världens största nyhetsbyråer kostade oss dock en hel del PR-värde.

Säkert uppstod en del fadäser under dagen men de var i så fall endast märkbara för de initierade och alla arrangörer/ansvariga kunde med rätta dra en lättnadens suck efter väl förrättat värv. Allt gick enligt plan och det blev inga överraskningar i detta välregisserade spel där även några ”vanliga dödliga” fick sola sig i den kungliga glansen.

Jo, en överraskning –  Daniels fantastiska tal under bröllopsmiddagen. Från att ha framstått som en blek skugga bredvid den drillade Victoria fick vi nu se en helt annan person träda fram i rampljuset. Brudgummens tal rev ner flera minuters ovationer och intet öga var torrt när han med passion betygade sin nyblivna hustru sin kärlek. ”Osvenskt” och befriande chosefritt! Kanske blir det som Herman Lindqvist förespår: att det kommer att bli inne att tala om kärlek!?

Jan Guillou gillar inte den hårda bröllopsbevakningen.
Grattis blandades med monarkidebatt (GP)
GP satsar på zoombild. Se fotot – Prova själv!
Brudgummens tal var en av flera saker som bröt mot traditionerna.
Hur stor påverkan hade brudparets PR-sonliga vänner?

Tidigare relaterade inlägg: Kunglig romantik är lönsam och Bröllop till varje pris

Film: You Tube
Inlagt av Birgitta

Kommentarsfältet är stängt