Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

1 aug 2011

Succé för paradbussen på Stockholm Pride

Idag är det dags för Stockholms Pride Festival som går av stapeln för 14:e året i rad. Pridefirandet har funnits i över 40 år och har sitt ursprung i den amerikanska gayrörelsens födelse. Idag firas Pride runt om i världen för att uppmärksamma hbtq-personers rättigheter.

Stockholm Pride kommer i år äga rum i Kungsträdgården och temat för årets festival är ”öppenhet”.

I början av sommaren lanserade SL, Storstockholms Lokaltrafik, i samarbete med reklambyrån Saatchi & Saatchi kampanjen ”vår stoltaste buss någonsin”.

SL:s paradbuss kommer att rulla med i Prideparaden den 6e augusti och på pridebussens Facebook-sida kunde den som ville ladda upp sin profilbild för att få en plats. Tanken med kampanjen var att bjuda in omvärlden och därmed göra det möjligt för fler att delta i paraden.

Bussen blev fullsatt på mindre än tio timmar och det var totalt över 35 000 personer som laddade upp sin bild. Vill man så kan man fortfarande ladda upp sin profilbild för att stödja kampanjen.

Alla profilbilder har färgkodats och bildar tillsammans en klassisk regnbågsflagga som pryder bussens långsidor.

För dig som vill men inte kan delta i Prideparaden kommer SL att sända hela paraden live från taket på bussen så att alla har chans att uppleva stämningen! Livesändningen börjar lördagen den 6:e augusti klockan 13.00.

Foto: SL

Inlagt av gästbloggare Louise Richardson.

Kommentarsfältet är stängt