Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

6 maj 2015

Summer starts now!

Ska¦êrmavbild 2015-05-06 kl. 14.12.45

Trots att vi svenskar längtar efter sommar, sol och bad verkar det som att många lider av extra svår kroppsnoja så här års.

-Det är ingen överdrift att vi lever i ett samhälle som lägger enorm betydelse vid utseende och yta, skriver psykologiforskaren Kristina Holmqvist Gattario. Samtidigt presenterar hälsokedjan Life en undersökning som visar att 60% av svenskorna tycker att det är svårt att leva upp till alla hälsoideal; smal, smidig och snygg.

Och det är lätt att förstå vad de menar genom att titta på H&M’s senaste Summer starts now! Dock måste sexig och cool läggas till idealmixen för i sommar ska man tydligen vara hemlig agent. En blandning mellan Angelina Jolie och Ursula Andress.

Som om inte detta vore nog kör kvällstidningarna sitt vanliga fixa-platt-mage-före-midsommar-race och informerar om att bukfett kan förkorta livet med 5 år. Samtidigt visar Måns Zelmerlöv och Fadde upp sina superkroppar (ja, utseendefixering finns även för killar). Som grädde på moset visar Kate Middleton upp en felfri make up och perfekta lockar bara timmar efter förlossningen.

-Det är ingen överdrift att vi lever i ett samhälle som lägger enorm betydelse vid utseende och yta. Den uppsjö med möjligheter att ”förbättra” vårt utseende i kombination med individualistiska värden lägger stort ansvar på individen att ständigt kontrollera den egna kroppen, fortsätter Kristina Homqvist Gattario.

Mitt i allt detta ”perfekta” kan det vara skönt att se hur reklam faktiskt retuscheras, att Lindex väljer att använda sig av egen personal i marknadsföringen och att Dove vågar visa sin syn på skönhet med succén Blind Beauty. Frågan är dock om det räcker när kampanjer som Are you beach body ready och mängder av bloggare tipsar om viktminskningstips inför sommaren.

[yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=HZ3aArrtQdQ’]
Film: YouTube

Inlagt av: Josephine Ferguson

Kommentarsfältet är stängt