Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

26 jan 2010

Sveriges mest kända väska

 

Det var i SvD som vi såg den för första gången; Mona Sahlins rödrosa väska från Louis Vuitton. Det riktigt lyste om den där den stod vid partiledarens fötter. Hrm, tänkte jag, det där är ju en gammal modell, stackars Mona har säkert inte vågat använda den innan med rädsla för påhopp. Mycket riktigt; den visade sig vara inköpt för tre år sedan och dagen därpå var debatten i full gång.

Lyxkonsumtion, social ojämlikhet, dubbelmoral och kapitalism…… Framstår Mona som trovärdig socialdemokrat med en 6000 kronors väska? undrar författaren och vänsterdebattören Göran Greider. Är det här verkligen relevant nyhetsrapportering? frågar jag mig i stället. Till och med nyheter om katastrofdrabbade Haiti skjuts undan för att ge plats åt Mona Sahlins väska.

Monas nya accessoar verkar sannerligen sticka i ögonen på somliga, men vad har den med hennes politiska läggning att göra? Egentligen? Enligt Aftonbladets Lena Mellin harmonierar inte väskan med Monas parti (för inte finns det väl modeintresserade sossar?) medan Katrine Kielos menar att Mona får lägga sina pengar på vad hon vill.

Kanske väskan t o m kan ses som ett led i en modernisering och omprofilering av varumärket ”Mona Sahlin”?

Själv säger Mona så här angående väskvalet:
-Det var en fin present jag fick! Men jag ägnar all min tid åt att kämpa för jobb och mot klyftor. Med eller utan handväska…..

Man ska vara försiktig med att placera in människor i ett fack enbart utifrån deras val av kläder och accessoarer. Mona kan väl ha vilken väska hon vill. Partiledaren hade dock kanske gjort sig bättre  i sällskap med den här klassikern eller varför inte den här (som hängde på kronprinsessan Victorias handled i höstas)? Lite mer business än modellen Antigua Cabas, som ju ”modemässigt” faktiskt gör sig bäst vid poolkanten. Fast då snackar vi ju verkligen lyxväskor – och dit känns ju vägen väldigt lång.

Uppdatering 2010-01-26 om Wanjas falska väska.

Video: YouTube
Inlagt av: Josephine

Kommentarsfältet är stängt