Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

16 apr 2014

Systrarna som gör upp med cancer

N&P Studio

Systrarna Philippa och Natasha Davin driver tillsammans med några vänner den ideella föreningen Vår kamp mot cancer och i slutet av april visar de fotoutställningen You can borrow my body, but never take my soul Brewhouse i Göteborg. Bilderna auktioneras då också ut och behållningen går till cancerforskning.

Bakgrunden till både föreningen och utställningen är tung. Natasha Davin, en glad och aktiv student på Chalmers Högskola fick sitt cancerbesked i höstas. När chocken lagt sig och behandlingarna påbörjats kände hon att det här var en period i livet som hon faktiskt inte ville glömma bort. Natashas syster Philippa, som är fotograf till professionen har sedan Natashas hår började falla, dokumenterat resan med sin kamera. Hon har fotograferat allt från vilostunder till cellgiftsbehandlingar.

Vårkampmotcancer_L-2

Det har inte alltid varit lätt. Philippa lider själv sedan snart tio år av sjukdomen Fibromyalgi, en sjukdom som innebär kronisk smärta och trötthet. Fotograferingen och utställningen är det som hjälpt systrarna och deras fem kompisar som också engagerar sig i projektet, att hålla uppe stämningen i allt det dystra.

Intresset för tjejerna och deras kamp mot cancer var stort redan från början. Vår kamp mot cancers facebooksida fick snabbt en massa gillare (nu 5.600) och många känner till dem vid det här laget.

Sedan projektet startade har de i skrivande stund samlat ihop snart 170 000 kr på kontot hos cancerfonden. Dessutom har de startat en till insamling till förmån för forskning om blodcancer och äggstockscancer. Till detta konto kommer också oavkortat intäkterna från fotoutställningen att gå. Att ge sig själva något att distrahera tankarna med, men också att försöka avdramatisera cancern som sådan, är ytterligare syften med projektet.

Gå in på Vår kamp mot cancers hemsida och läs mer om fightern Natasha och fotoutställningen.

Vi har under de senaste veckorna haft nöjet att hjälpa Vår kamp mot cancer med PR-arbete inför deras fotoutställning. Invigning med speciellt inbjudna och auktion äger rum fredagen 25 april och helgen 26-27 april är utställningen öppen för allmänheten. Hoppas du har tid och möjlighet att kila in och kolla de fantastiskt fina bilderna!

Natasha porträtt, stallet
Inlagt av: Emma
Foton från: Vår kamp mot cancer

Kommentarsfältet är stängt