Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

31 okt 2014

Terapi i taxin

Skärmavbild 2014-10-30 kl. 16.24.38
Vem älskar inte att multitaska? Nu kan du passa på att gå i terapi samtidigt som du åker taxi. Kampanjen, som går under namnet Taxiterapeuterna, är Taxi Stockholms nya kreativa idé för att utveckla verksamheten.

Under två veckor (v. 44-45) kan man välja att boka en taxi med medföljande terapeut, resorna börjar genomföras nästa vecka (v.45). Bilarna är exklusivare och diskretare men resan kostar lika mycket som en vanlig taxiresa. Kampanjen baseras på en kundundersökning där 70 procent av de tillfrågade svarar att de ser taxiresan som ett tillfälle att få en stund för sig själva och nu vill Taxi Stockholm erbjuda den stressiga storstadsmänniskan tid till att ta hand om sig själv.

Ett intressant och nytänkande grepp måste man säga! Något som vi gärna skulle prova på, om inte annat ska vi försöka ta reda på hur det har gått. Intressant att se om taxiresenärerna gillar idén. Kampanjen har dessutom  fått mycket uppmärksamhet, se här och här till exempel.

Ett annat taxibolag vi är nyfikna på är så klart Uber taxi – ett bolag som utmanar branschen både vad gäller modernare teknik och prisläge. Tjänsten som redan finns i Stockholm sedan en tid, lanserades nyligen i Göteborg. Vi återkommer med mer kommentarer om detta när vi provat.

Inlagt av Ann-Sofie
Bild: Skärmdump från kampanjfilm

Kommentarsfältet är stängt