Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

22 okt 2015

Tips på nya böcker

Böcker

Med hösten kommer lässuget! Häromdagen beställde vi tre böcker vi är väldigt nyfikna på, olika genrer och ämnen men alla tre tror vi är riktigt bra.

Ljuset vi inte ser (All the Light We Cannot See) av Anthony Doerr är en internationell bästsäljare som i år tilldelades USA:s mest prestigefyllda pris Pulitzerpris i kategorin skönlitteratur. Den är helt rykande färsk på svenska och utspelar sig i franska Saint-Malo under andra världskriget och handlar om en blind fransk flicka och en föräldralös tysk pojke. Romanen vann Pulitzerpriset med motiveringen ”en fantasifull och intrikat roman, inspirerad av andra världskrigets fasor och skriven i korta, eleganta kapitel. Undersöker den mänskliga naturen och teknologins motsägelsefulla kraft”. Säkert en alldeles strålande bra och välskriven bok som vi bara måste läsa!

En bok vi hört mycket om är LÄR DIG LEVA: Mindre stress – Mer närvaro av Mats Lindqvist Billmark och Susan Billmark. Boken som gått om den fjärde Milleniumboken i försäljningssiffror och som hyllats i många sammanhang. Författarparet vill lära folk att leva i nuet och hur man kan komma till rätta med stress och oro. Medveten närvaro i nuet är enligt dem nyckeln till ett lugnare, gladare och mer harmoniskt liv. Att tillåta sig själv att reflektera är aldrig fel och den här boken tror vi verkligen kan vara riktigt bra!

Sist men inte minst är vi nyfikna på Frida Boisens nya bok Digital succé : så lyckas du med sociala medier. Frida har vi sett och följt i många olika sammanhang, inte minst som chefredaktör på GT här i Göteborg och nu hennes nya utmaningar på Dagens Industri. Vi gillar det hon gör och ser fram emot att läsa boken där hon ger sina bästa knep på hur man genom sociala medier kan sticka ut, nå miljoner, driva trafik, bygga varumärke, väcka debatt eller rekordöka sin vinst. Våga tro på dig själv och sina idéer är henne motto. Inspirerande!

Då är det bara att sätta igång att läsa, har ni läst någon av dessa eller har tips på andra böcker? Kommentera gärna.

Inlagt av: Ann-Sofie Johansson

Kommentarsfältet är stängt