Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

8 apr 2011

Tragikomik i Plastikturisternas semesterparadis

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=VW4K1JKMSWs’]

Jag får panik när jag från en av Texas fetaste städer via nätet tittar på det första avsnittet av Plastikturisterna. Är folk helt från vettet? Ann-Christine vill operera sig för att få ett jobb, snygga tvåbarnspappan Fredrik från Dalarna försöker övertala läkaren till en fettsugning (tack gode gud fick han ett nej) och Roy Mandas vill ha perfekta öron (där blev det förresten komplikationer…oops!).

Jag är absolut inte emot plastikoperationer, tvärtom, jag hade mycket väl kunnat tänka mig att göra lite ingrepp (dock lider jag av stor sjukhusfobi) men varje gång jag ser sådant här på TV drabbas jag av någon typ av ”uppvaknande”. Jag kan inte hjälpa att jag tycker det är så jäkla synd att folk (inklusive mig själv) inte tycker att de duger som de är. Självklart får man åka till Bangkok Hospital och Destination Beauty om man känner för det men egentligen är det banne mig ett vansinnigt beteende att vi är beredda att riskera livet bara för att få en snygg kropp.

Jag är medveten om att svenska folket fullkomligt älskar sina dokumentärer där svennekulturen serveras direkt i vardagsrummet men jag vet inte om det är så himla intressant att se nyopererade svenskar på sjukhus i Thailand. Eller? Plastiksåpor har vi ju utsatts för tidigare och inte heller där fick jag ett positivt intryck.

Nä, Kanal 5, jag är besviken och trött på alla förnedrande dokumentärer som går ut på att tittaren ska gotta sig åt medverkarnas tragiska beteende (titta bara på Ullared). Kan vi få se lite mer intellektuella program nästa säsong eller måste jag börja titta på SVT då?

Destination Beauty finns på Facebook

Cindy Jackson har opererat sig 52 gånger

Christina Hedlund ligger fortfarande i koma efter en bröstoperation i Polen

Video: Youtube

Inlagt av: Josephine

Kommentarsfältet är stängt