Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

18 jul 2014

Trevlig sommar!

blue-88523_640

Nu är det dags för oss att önska en trevlig sommar och ta en välförtjänt och förhoppningsvis solig semester. Vi är tillbaka på heltid den 11 augusti igen, fulla med energi och redo för en spännande höst. Men det klart vi finns tillgängliga under de kommande veckorna också – jourtjänsten är alltid påslagen och ni når oss både på mobil och mail vid behov!

Här är några tips för dig som ska gå på semester:

  • Privata Affärer bjuder på en checklista för företagare inför semestern. Bra saker att göra är till exempel att skaffa sig en bra koll på kunderna, att försöka förutse om det kan uppstå något behov under sommaren, se över faktureringen och naturligtvis inte glömma att lägga in automatiska svar på både mobilen och i mailen.
  • Väl på semester kanske du har svårt att koppla ner? Då är du är inte ensam. Enligt en ny undersökning stänger bara en av tio av sin företagstelefon på semestern. På gott och ont skrivs det i artikeln – och visst håller vi med. Att inte koppla ner behöver inte vara samma sak som att inte koppla av. Tvärtom skulle vi nog hävda, att det kan vara ganska skönt att ha koll och vara tillgänglig.
  • Om du tröttnar på sommardeckarna och vill ha lite mer matnyttigt finns här business-böckerna du måste läsa i hängmattan.

Nu till våra bästa sommartips, fantastiska platser som vi gärna rekommenderar och själva besöker här hemma i Göteborg:

Birgitta vill tipsa om Trädgårdsföreningen, mitt i centrala Göteborg. En oas med något för alla. Jag tillbringade häromdagen själv några sköna timmar där med två av mina livliga barnbarn. Mitt i parken finns en nyanlagd, väldigt fin lekplats. Den är liksom rumsindelad och där finns alla gungor, rutschkanor och gungbräden som man kan önska sig. Allt inbäddat av massor av blommor, buskar och träd. Lekandet kan sedan gärna avslutas med en fika på det trevliga Rosencaféet och en rundtur i det nyöppnade Alfons Åberg-huset.

Ann-Sofie vill tipsa om den fantastiska restaurangen Bryggvingen på den lilla ön Lyr utanför Orust. Hit kommer de flesta med båt och restaurangen är kända för sina pinfärska skaldjur. Allra bäst är Moules Frites med musslor från Mollösund, bara knappt en kilometer därifrån. Utsikten är slående och att sitta där en fin sommarkväll och se solen gå ner i horisonten är det bästa som finns!

Vi önskar alla en riktigt härlig semester!

Birgitta och Ann-Sofie

Kommentarsfältet är stängt