Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

21 apr 2015

True Love

 

Ung man försöker ringa sin fästmö

I helgen verkar många av tv-tittarna ha fått sig en smärre chock då Tre premiärvisade sin nya reklamfilm True Love; en film som enligt många innehöll allt för våldsamma krigsscener.

I pausen till Let’s Dance och Gladiatorerna visades alltså Tres senaste reklamfilm och det dröjde inte länge förrän arga föräldrar visade sitt missnöje:

”Mina barn undrar vad som visas och varför människor dör! Inget jag vill förklara under fredags/lördagsmyset.”

”Sitter med min dotter på 5 år och tittar på Gladiatorerna, i pausen går jag på toa och då börjar min dotter ropa att det är läskigt, jag kommer in och tror det är en annan kanal med en krigsfilm. Min dotter får blunda resten av reklamfilmen. SKÄMS på er!!!”

Men Tres film var även tänkt att illustrera en kärlekshistoria som utspelas under första världskriget. Kamran Alemdar, pr- och informationschef på 3 Sverige menar att det är kärlekshistorien och vikten av kommunikation som ska förmedlas. Att man valde att förlägga berättelsen till just första världskriget, en tid där bra kommunikation var nödvändigt kanske inte är så konstigt. Och det där med romantisering av krig (eller våld för den delen!) är definitivt inget nytt. Men kanske är det lättare att relatera till fitnesskropparna och fighterna i Gladiatorerna än Tres krigsinspirerande reklam?

En reklamfilm med lite krigsscener tillsammans med ett tv-program (dock barntillåtet) där deltagarna är aggressiva och fightas? Kanske passar ändå True Love som pausunderhållning i detta sammanhang?

Tres reklam är förmodligen mer sanningsenlig än Gladiatorernas dueller, men det är klart, det där med historia kan som den upprörda föräldern skriver vara obehagligt att förklara för barn – inte minst om gladiatorspel (där människor dödar varandra!) ska tydliggöras. Krig, gladiatorer, fighter, våld och död – tur att det inte är på riktigt.
[yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=inHRAMZQuFs’]

Film: YouTube

Inlagt av: Josephine Ferguson

Kommentarsfältet är stängt