Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

12 nov 2010

”Tvättstuga finns bara på film”

 

”Efterblivna och misslyckade ungar och supertöntiga föräldrar” är bara några av tittarnas starka reaktioner på första avsnittet av Ung och bortskämd. Även jag såg i ren fascination när Lorenzo, Jean-Pierre och Dezirée med vänner besökte mataffärer för första gången, konstruerade städscheman och misslyckades med arbetsuppgifter och vardagssysslor i största allmänhet.

Visst är jag medveten om att det finns föräldrar som skämmer bort sina barn, men extremfallen verkar vara samlade i Ung och bortskämd; dokusåpan om ett gäng snorvalpar som bor tillsammans enligt Big Brother-konceptet. På endast 80 kr om dagen ska de klara vardagens bestyr och den som inte lyckas prestera röstas ut av föräldragruppen.

Jag struntar väl egentligen i hur folk uppfostrar sina barn men förstår inte hur man som förälder kan tillåta sig själv att hamna i en situation där ens barn fullständigt har stannat i utvecklingen och blivit totalt inkapabel att ta hand om sig själv. Vad är det som gör att föräldrarna är så rädda för att släppa taget? Och varför vill man som ung vuxen inte klara sig själv?

Ung och bortskämd är ett intressant samhällsexperiment med en hel del sköna kommentarer där ord som asså, liksom, du vet och typ används lika flitigt som deltagarnas kreditkort. Första programmet drog miljonpublik, dock kan jag tycka att upplägget är alldeles för banalt och förutsägbart. Men de klockrena karaktärerna i Ung och bortskämd gör att jag förmodligen kommer att se även nästa avsnitt.

Alla deltagarna hittar du här.

Läs även:

Jean-Pierre medverkar även i Paradise Hotel.

Olga Isabells blogg läggs ner p.g.a. mordhot.

Ung och Rik; dokumentär som sändes på TV3.

SVT förväntade sig inte så starka reaktioner.

Alla gillar inte bilden som ges: ”Curlingmamma” anmäler SVT

Film: YouTube
Inlagt av: Josephine

Kommentarsfältet är stängt