Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

23 jun 2011

USA ♥ Robyn

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=mfMlgg-nFsU’]

Nyheten om Robyns spelning i H&M’s flagship store i NY i helgen spred sig fort, både hit till Austin och givetvis till Sverige. Robyn tog en paus i turnelivet med Katy Perry för att ägna sig åt lite pr-arbete hos H&M. Kanske bättre representation för Sverige än kungafamiljen?

Robyn intog scenen, som var täckt av röda H&M-logos, med sitt platinablonda hår, jeansjacka och platåskor. Det är ganska uppenbart att Robyn är det coolaste som svensk musikexport har haft att erbjuda på väldigt länge. Redan 1995 köpte jag Robyn Is Here och det är nog banne mig den enda artisten från mellanstadietiden som jag fortfarande lyssnar på.

Robyn har en image som man inte ser hos någon annan artist. Hon har förmågan att vara mainstream, genuin och creddig på samma gång. Vid varje skivsläpp lanseras ett nytt sound. Ok, även Robyn är kommersiell men inte i samma utsträckning som t.ex. Lady Gaga och nuvarande ”kollegan” Katy Perry.

Robyns starka integritet befinner sig på en helt annan nivå än lättklädda kändisar som tappar trosor och knarkar (ni kommer väl ihåg H&M’s misslyckade kampanj med Kate Moss?). Jag har aldrig sett Robyns namn i samma mening som ordet skandal och vet inte riktigt vad det beror på egentligen. Intelligens? Självinsikt? Sunt förnuft? Kanske fokuserar Robyn mer på musiken än den livsstil som dagens artister förväntas ha. (Här kan ni förresten se Robyn källsortera).

För ett år sedan lyssnade jag på en intervju med Robyn där sångerskan berättade om varför hon håller på med musik. Svaret var att hon helt enkelt ville göra något som hon tyckte var kul och är bra på. Dessutom förklarade hon att det var så roligt att folk ville dansa till hennes låtar.

Min uppfattning är att Robyn har stenkoll på just varumärket Robyn. Hon vet vad hon vill, vilka hon vill samarbeta med och för vilka hon vill uppträda. Att tacka nej till Madonna säger en hel del:

Jag arbetar inte med kändisar, jag arbetar med musiker”.

Robyn har tidigare designat plagg för H&M’s Fashion against AIDS.

Stjärnbloggarna Sofi Fahrman och Perez Hilton gillar Robyn.

Glöm inte att Robyn spelar på Way out West 11-13 augusti i Göteborg!

Video: Youtube

Inlagt av: Josephine

2 kommentarer

 1. Minnet skriver:

  Robyn är helt klart bättre än kungen! Skulle lätt rösta på henne som president!

  Hon förklarar väldigt tydligt sin framgång och varför hon inte faller i massa konstiga fäller – gillar skarpt! Hennes senaste skiva (skivor) gör ju inte saken sämre…

 2. Minnet skriver:

  Tycker i och för sig synd att hon säljer sin själ till H&M!

  Man får hoppas att hon noga tittat igenom deras etiska policy och att hon ställt krav för sitt medverkande…

  För det kan ju inte bara röra sig om pengar – eller?