Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

15 okt 2013

Vad är innovation?

2013-10-15 09.19.16

Idag arrangerade Collector tillsammans med Veckans Affärer ett frukostseminarium där Malin Persson, VD för Chalmers ägarstiftelse och Lena Apler, VD för Collector presenterade sin syn på vad innovation är och vilka möjligheter som finns till att påverka kreativiteten.

”Innovation är ett förhållningssätt – det handlar om att inte fastna i gamla hjulspår,” menade Malin Persson. På ett engagerat sätt fortsatte Malin att berätta om sina erfarenheter och hur hon har arbetat för att främja innovationer på de arbetsplatser hon har varit, exempelvis på Volvo Technologies och nu på Chalmers tekniska högskola.

Innovation påverkas av både kultur och den fysiska miljön, det menade både Malin och Lena. Lena gav inspirerande tips och berättade exempelvis om hur hon på Collector försöker utmana traditionella organisationsstrukturer och istället arbeta i andra konstellationer och projekt – ett mycket bra sätt som kan bidra till ökad kreativitet och fler innovationer.

Diskussionen fortsatte kring betydelse av mångfald för innovationer. Ulrika Fjällborg från Veckans affärer, som var dagens moderator, avslutade med att citera en känd innovationsföreläsare: ”En skål med röda äpplen kan aldrig bli en fruktsallad”.

Inlagt av Ann-Sofie

Kommentarsfältet är stängt