Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

1 feb 2011

Våga växa med kapital och kompetens i Västsverige

Årets Riskapitalkonferens i Göteborg drog nyligen fullt hus på Elite Park. Aktörer med kapital och kompetens på fickan frotterade sig med tillväxtintresserade företag av olika slag. Möjligheterna till finansiering och tillväxt i vår region verkade outtömliga. Mest inspirerande var förstås vittnesmål från några redan lyckade entusiastiska och framgångsrika entreprenörer.

BRGs nestor Lennart Olausson hälsade välkommen och moderator agerade den välkände Lars G (Malmer).  Sara Wallin, VD hos ALMI Företagspartner Väst inledde med en intressant kartläggning av befintliga aktörer på riskkapitalmarknaden.

• Superentusiasten Alexander Hars presenterade sitt senaste projekt Let’s Deal och berättade om sin otroliga framgångsresa under de senaste fem åren.

Mattias Göransson, grundare och chefredaktör för den prisbelönta och högkvalitativa tidskriften Filter reflekterade över sitt recept på framgång med berättarnördighet som en viktig faktor.

• Sedan var det dags för en äkta (affärs)ängel att äntra scenen – Kristina Fahl berättade bl a om det lyckade kvinnliga nätverket IDA.

Vilhelm Schottenius, medgrundare till bl a Björn Borg och Lunarstorm delade med sig av lyckosamma erfarenheter som entreprenör.

• Seminariet avslutades med Andreas Martsman och Oxeon,  Supergasellföretaget som började som ett Chalmersprojekt och nu verkar stå inför obegränsad framgång.

Västsverige kändes denna kväll definitivt som en plats där tillväxt och framgång frodas.

Inspirerande!

Riskkapitalkonferensen anordnas årligen av Finanskompetenscentrum, med VD Barbro Abrahamsson i spetsen inom ramen för Business Region verksamhet i Göteborg.

Inlagt av Birgitta Plyhm
Foto: Linda Skafvenstedt

Kommentarsfältet är stängt