Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

1 feb 2017

Välkommen Sofia!


Om bara några dagar går Ann-Sofie på föräldraledighet och i hennes ställe kommer Sofia Ahlbertz. Sofia började redan förra veckan, en rivstart skulle man minst sagt kunna säga med många roliga projekt och möten.

För er som är nyfikna på vem Sofia är följer här en kort intervju:

Nu har du varit här i en och en halv vecka, hur skulle du sammanfatta första tiden?
Fart och fläkt! Jag känner mig dock i trygga händer och har fått ett varmt och fint välkomnande. 

Vad ser du mest fram emot?
Jag ser verkligen fram emot att jobba med just PR, att möta alla spännande kunder och så klart använda mina tidigare egna erfarenheter från arbetsliv, praktik och utbildning.

Ja, du kommer precis från en termins praktik på varumärkesbyrån Wonderbrand och har innan dess praktiserat på kulturförvaltningen Kultur i Väst. Vad är det viktigaste du tagit med dig därifrån?
På båda praktikplatserna har många av mina uppgifter kretsat kring arbete med sociala medier då jag utformat analyser och strategier av dessa. Det har jag nu mycket kunskap och ideér kring, något som jag hoppas kunna bidra med i Plyhm Kommunikations arbete. Jag har även samlat på mig en hel del erfarenheter av projektledning och varumärkesarbete i hur man bygger starka varumärken inifrån och ut. 

Du började som guide på en skärgårdsbåt, arbetade som lagerarbetare för att tjäna pengar till en backpackerresa och sedan haft många olika jobb inom servicebranschen. Nu har du en kandidatexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap – vad fick dig intresserad av kommunikation?
Det är ett intresse jag alltid har haft – att prata inför människor, skriva och förmedla ett budskap är något jag tycker är väldigt roligt. När jag kom hem efter min fyra månader långa resa i Australien och Nya Zeeland var jag ganska vilsen och visste inte vad jag ville satsa på. Jag började en kurs i litteraturvetenskap men när läsandet tog mer plats än skrivandet upptäckte jag att det inte var något för mig. Det var då jag hittade Medie- och kommunikationsprogrammet. Något som visade sig vara mitt i prick – att hålla presentationer, utrycka mig kommunikativt i såväl skrift som tal och lära mig mer om samspelet mellan form och bild – det är nog det jag har uppskattat mest. 

Du har ett lugn som kanske kan förklaras av ditt intresse för mindfulness. Du är dessutom yogainstruktör på Friskis och Svettis. Varför gillar du yoga så mycket och vad är dina bästa tips för att hantera stress i vardagen?
Jag började yoga redan i gymnasiet och för mig är det så mycket mer än träning. Det handlar om att finna en balans mellan kropp och sinne, det är så vanligt att vi förlorar den viktiga kontakten däremellan. Med en bättre balans kan jag vara i mig själv. Mina bästa tips med inspiration från yoga att använda sig av i vardagen är: Att då och då ta en paus i vardagen, det kan räcka med någon minut, att  bara reflektera och få kontakt med andningen i kroppen, hur den känns och var den känns. En mycket enkel mindfulnessövning som man kan göra på bussen eller i kön på ICA. Det hjälper dig att finna lugnet och få kontakt med dig själv. 

Ett utav de första kundmötena med Barngolfen 2017 på Brogyllen i Göteborg.

Sofia tar över fullt efter Ann-Sofie med start 6 februari. Ann-Sofie kommer sedan tillbaka i januari 2018. I slutet av den här veckan kommer en intervju med Ann-Sofie, en sammanfattning av tre och ett halvt mycket händelserika år och många roliga minnen.

Kontaktuppgifter till Sofia
E-post: sofia@plyhm.se
Telefon: 073-707 12 90

Intervjun skriven och genomförd av Ann-Sofie Johansson 

Kommentarsfältet är stängt