Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

2 apr 2015

Vår nya praktikant

Idag vill vi presentera vår nya praktikant Jeanette Fagerström. Jeanette började hos oss i måndags och har redan tagit en given plats i vår fullspäckade vardag. Det blev en rivstart med en stor workshop hos en av våra nya kunder. Vi har också hunnit med pressutskick och såklart förberedelser inför Concordia Maritimes fartygsdop i Kina nästa vecka där Birgitta kommer att vara på plats och sköta kontakten med pressen.

Jeanette Fagerström, vår Praktikant från utbildningen Webbkommunikatör, NBI.se

Jeanette Fagerström, vår Praktikant från utbildningen Webbkommunikatör, NBI.se

Hej Jeanette, vi är så glada över att ha dig hos oss! Hur har första dagarna varit?
Hej. Fantastiskt roliga och lärorika.  Det är väldigt intressant att se alla teorier från skolan omsättas i praktiken och se hur allt hänger ihop IRL.
Berätta mer om din intressanta bakgrund och hur du hamnade på utbildningen du läser idag?
Jag har tidigare jobbat med produktutveckling och design i beklädnadsindustrin. Kommunikatör som yrke ligger väldigt nära designyrket så jag kände att jag skulle kunna ta med mig mycket kunskap och erfarenhet från den ena rollen till den andra när jag bestämde mig för att sadla om.
Vi har ju förstått att du älskar sociala medier och du har ett brinnande intresse för ett särskilt Instagram-konto, berätta mer och ge oss dina bästa tips på framgång på Instagram?
Jag driver ett konto för mina hundar, BUDDHA_NARNATTENVAKNAR, och får väl erkänna att jag är smått besatt av detta. Vi har ökat ganska snabbt de sista veckorna och jag tror att det beror på flera faktorer.

  • Ett renodlat hundkonto så att följare kan vara trygga i att de får vad de förväntar sig.
  • Stenkoll på statistiken och kunskap om min community och deras vanor
  • Jag använder populära hashtags och styr mina bilder och text för att de ska passa. Det är tex bättre att tagga #dogs och #cute än #hungrydogs på en bild vid matskålen.

Långsiktigt viktigast är dock att vara aktiv, engagerad och generös mot andra användare.

Du stannar hos oss till midsommar och vi har mycket spännande som väntar. Vad ser du mest fram emot?
Jag måste nog säga allt, faktiskt. Det är den oerhörda blandningen i uppgifterna som gör att dagarna går fort och håller adrenalinet igång. Jag känner redan att jag kommer få med mig riktigt bra nya kompetenser härifrån samtidigt som jag får tillfälle att förankra alla teorier jag lärt mig sedan september 2013 när jag började studera. Jag är ju också väldigt förtjust i att lära mig nya verktyg så att sätta tänderna i Meltwater, Opoint och Retriever känns som en bonus för mig.

Inlagt av Ann-Sofie

Kommentarsfältet är stängt