Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

14 jun 2013

Våra vänners värsta uppdateringar

Facebook

Vi har tidigare diskuterat skryt och bekräftelsebehov på sociala medier. I en ny undersökning gjord av kommunikationsbyrån Jung Relations avslöjas nu våra vänners värsta statusuppdateringar.

Det verkar som om vi har någon slags hatkärlek till sociala medier för trots denna ständiga klagan är sociala medier ändå förvånansvärt populärt bland svenskarna; nio av tio i åldern 18-64 är aktiva användare. Unga kvinnor uppdaterar gärna och ofta, dock funderar varannan man på att radera sitt Facebook-konto.

På Facebook vill vi helst slippa vännerna som uppdaterar dygnet runt, klagar, skryter, särskriver eller lägger upp bilder på glada barn och söta husdjur. På Instagram är det inte helt oväntat bilderna på den alldagliga middagstallriken som upprör mest. Instagramanvändaren och moderatpolitikern Filippa Reinfeldt retar alltså gallfeber på många följare med sin matporr.

Ja, för i ärlighetens namn, informationen om kollegans sushilunch och grannens galna katt är väl inte särskilt användbar? Vi klagar ofta på att dygnets timmar inte räcker till, kanske vi kan lägga tiden vi spenderar på Facebook på något annat? Och med tanke på de senaste studierna angående stress och Internet så kanske det är lika bra att unna sig ett sommarbreak från sina vänners liv och fokusera på sin egen tillvaro – utan att dela med sig?

Foto: Facebook

Inlagt av: Josephine

Kommentarsfältet är stängt