Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

22 jan 2016

Världen 2016

För tredje året i rad släpper The Economist i samarbete med DI Dimension den svenska versionen av The World in 2016: Världen 2016 – en helt strålande framtidsprognos fylld med intressant läsning!

Redaktören Daniel Franklin inleder med att citera Yogi Berra ”Framtiden är inte vad den en gång var” och berättar att årets utgåva innehåller bland annat Europas hantering av flyktingkrisen, ett inbromsande Kina och dess konsekvenser på den globala tillväxten. Många artiklar handlar också om kvinnorna som kommer stå bakom några av de största besluten under 2016 (hurra för det!) – den amerikanska presidentkandidaten Hilary Clinton, Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Brasiliens president Dilma Rouseff bland andra.

I den svenska sektionen skriver bland annat Peter Carlsson, fram till nyligen logistik- och inköpschef på ett av världens mest innovativa bolag Tesla, en gästkrönika om hur Sverige skulle kunna bli mer entreprenörs- och idévänligt. Så intressant om hur till exempel viljan att satsa på bra ideér blir starkare i miljöer där man ser andra som vågar och lyckas.

Har ni inte fått tag på ett exemplar så kan man köpa det här.

För tredje året i rad arrangeras också konferensen Världen i samband med utgåvan av Världen 2016. På plats är bland annat Margot Wallström och Hans Rosling vilket ju låter som en helt lysande uppställning. Konferensen hålls den 28 januari på Berns i Stockholm. Här anmäler man sig.

Inlagt av Ann-Sofie

Kommentarsfältet är stängt