Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

9 dec 2011

Vilka anser du borde luncha ihop?

Delar din kollega och din nära vän samma intresse? Har din arbetssökande syster den kompetens som företagets vd söker? Eller tycker du helt enkelt att din före detta kollega borde träffa din nya chef?

Vem det än är som borde träffa din vän, kollega eller chef är lunchen ett utmärkt tillfälle att knyta kontakter. Lunchaihop.se är en ny tjänst där du själv kan ”lunchaihop” dina LinkedIn-kontakter med syftet att utöka människors kontaktnät och hjälpa varandra till nya jobbutmaningar.

Tjänsten lanserades den 29e november av Jonas Larsson. Enligt Jonas är personliga nätverk det bästa sättet att hitta nya medarbetare. Han menar också att information från vänner och bekanta är den viktigaste källan till nyrekryteringar. Förhoppningsvis kommer tjänsten att leda till att fler lunchar med varandra och att vi blir generösare med att dela med oss av våra professionella nätverk.

Varför han valde att samarbeta med just LinkedIn var ett ganska logiskt val. Lunchaihop-tjänsten fokuserar på jobb- och affärsmöjligheter, vilket matchar nätverkets professionella karaktär. ”Många som har testat Lunchaihop säger sig uppskatta att det äntligen finns en bra mening med att använda LinkedIn, vilket är väldigt roligt att höra”, berättar Jonas. I dagsläget har han ännu inte några planer på att lansera tjänsten i andra sociala nätverk som exempelvis Facebook.

Antalet ihoplunchade personer ökar hela tiden. I skrivande stund har redan 714 personer ”lunchatsihop”. Att tjänsten snabbt skulle bli så populär hade Jonas dock aldrig kunnat tro. ”I arbetsgruppen fokuserade vi egentligen bara på att göra en bra, rolig och enkel tjänst som förhoppningsvis skulle tilltala många. Att den mottogs så positivt känns fantastiskt roligt”, säger han.

Tyvärr kan man inte lunchaihop sig själv med någon då tanken bakom projektet var att Jonas och hans arbetsgrupp ville uppmuntra människor till att bli bättre på att hjälpa andra genom att para ihop de som man tycker borde ses över en lunch.

Jonas har däremot en del tips på vad man kan göra om det är någon specifik person som man väldigt gärna skulle vilja luncha med: ”Ett sätt som jag har tipsat om är att skriva i sin profil på Linkedin vem man vill lunchaihop med och även länka till lunchaihop.se. Sedan kan man naturligtvis blogga om vilka man gärna vill träffa. Och det sista rådet är att man själv ska försöka vara generös med att lunchaihop andra i sitt nätverk. Genom att hjälpa andra sprids ordet och förhoppningsvis blir man själv ihoplunchad med några!”.

Så, är du sugen på att para ihop två av dina LinkedIn-kontakter? Tveka inte – börja lunchaihop nu!

Inlagt av gästbloggare Louise Richardson

Bild: mynewsdesk

Kommentarsfältet är stängt