Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

16 jul 2014

Weekend i Stockholm


Dags för Stockholmsweekend? Mitt i högsommarvärme och turistinvasion? Som tur är finns det en massa annat att göra i huvudstaden än shopping på Drottninggatan, kunglig sightseeing och Stureplan by night!

Djurgården
Promenera eller ta spårvagnen ut på Djurgården och besök Rosendals Trädgård. Njut av doften från rosor, beundra den gamla fruktträdgården och avsluta med närproducerade godsaker från Trädgårdscafét. Den konstintresserade fortsätter till Waldermarsudde eller Thielska galleriet.

Sven-Harrys konstmuseum
”Vad gör man med en konstsamling när den är komplett? Ger man den till ett museum hamnar den i källaren. Nej, det är bättre att alla får njuta av min konst precis som jag gör.”
 Så resonerade byggmästaren Sven-Harry Karlsson när han bestämde sig för att en av Sveriges största privata samlingar av nordisk konst skulle visas i ”Guldhuset” vid Vasaparken. Just nu pågår utställningen Svenskt Mode som är ett måste för alla klädintresserade som vill fascineras av kreationer från Acne, Whyred, Minimarket, Patrik Söderstam och många fler. (Glöm inte att ta hissen upp till takterassen för att beundra utsikten över Vasastan!).

Restaurang Broms
Frukost, brunch, lunch, middag? Allt finns hos Urban Deli-inspirerade Broms på Karlavägen! Att det är fullbokat i stort sett varje dag är lätt att förstå när man får njuta av fish tacos, hängmörad ryggbiff och en perfekt crème brûlee. Öppet hela sommaren från 07 till 22.

Södermalm
Vill man kombinera shopping, utsikt och cafébesök gör man det med fördel på Söder. Promenera upp till Mariaberget och Monteliusvägen som bjuder på fantastiska vyer över Riddarfjärden. Avsluta med shopping på Götgatan (eller ett besök på Fotografiska!). Millesgården Ibland kan det vara skönt att lämna innerstaden när temperaturen närmar sig 30 grader. Vandra i den mäktiga skulpturparken, beundra makarna Milles konstnärshem och missa inte Millesgården Lanthandel.

Inlagt av: Josephine Ferguson

Kommentarsfältet är stängt