Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

1 nov 2013

Weekendtips: Köpenhamn


Ibland räcker det med att åka över bron till grannarna i Köpenhamn för att fly den höstgrå vardagen! Konst, design, god mat, kultur, shopping – det är lätt att trivas i Danmarks huvudstad.

EU-kommissionen har utsett Köpenhamn till Europas miljöhuvudstad 2014 och man inser snabbt varför; här körs inte bilen i onödan – på morgonen är det kö i cykelbanan oavsett väder, restaurangerna serverar raw food och till och med ekologisk pölse står på menyn. Även hotellen har hakat på trenden och tänker miljövänligt både vad gäller inredning och mat.

  • Trots att det fortfarande går att röka inomhus på sina håll är danskarna otroligt miljömedvetna och träningsintresserade. På Fredriksborggade ligger friluftsbutikerna på rad (även en och annan vintagebutik) och när det är lunchdags rekommenderas Torvehallerna med allt från ekologiskt smörrebröd till sushi.
  • Sugen på gourmetburgare? Både award winning Cocks and Cows och kedjan Halifax går hem även hos de lite kräsnare restaurangbesökarna. Mysiga caféer och barer finns i varenda gathörn men runt Gråbrödretorv blir ingen besviken. Vill man istället dinera bland uppstoppade djur väljer man Bankeråt.
  • Oavsett utställning och årstid är Louisiana Museum of Modern Art värt ett besök. Fascineras av pågående utställningen Arctic och njut av både god lunch och härlig havsutsikt. Är man inte bilburen fungerar det utmärkt att ta tåget hit från Helsingör. På Arken visas utställningen Frida Kahlo – A life in art och på Nationalmuseet pågår VIKING fram till 11 november.
  • Lockar nattlivet är det Meatpacking district som gäller när mörkret faller. Lyx eller bohem – välj och vraka bland barer, restauranger och klubbar.

Det fina med Köpenhamn är att man inte alltid behöver ha en plan inför besöket. Danskarna är kända för att vara laid back och gästvänliga och att strosa runt i de mysiga kvarteren, sätta sig på uteservering (ja, infravärmen är på överallt!) och inspireras av den danska livsstilen är gott nog!

Foto: Lånat från Visit Copenhagen

Inlagt av: Josephine Ferguson

Kommentarsfältet är stängt